Vattnet sjunker - det firar Arvika med ett maraton

Arvika under vatten. Vi har läst rubrikerna de senaste månaderna om översvämningarna i Värmland. Men nu sjunker vattnet och glada entusiaster som egentligen planerar för maratonlopp i maj ordnar redan om några veckor Arvikas första maratonlopp på länge.

Redan den 3 februari tjuvstartar Arvika Löparklubb den svenska maratonsäsongen.
- Vi fick några förfrågningar och eftersom det inte blir någon mara i Jakobsberg i år blev det läge att klämma in ett lopp redan i februari, förklarar Torbjörn Karlsson i Arvika Löparklubb.
Men samtidigt poängterar Torbjörn mycket tydligt att det handlar om ett provlopp, det riktiga Arvika Marathon avgörs den 19 maj.
- Vi hoppas på ett 50-tal deltagare. Vi har hållt på och marknadsfört loppet både i Sverige och i Norge i ett år. Dessutom har vi faktiskt fått DM-status för Värmland redan första året, säger Torbjörn Karlsson.
Är det inte risk för att man blir blöt om fötterna?
- Nej, nej! Nu har vattnet sjunkit 180 centimeter, och det är mest centrum som är illa drabbat. Maratonbanan går lite högre upp och har inte varit översvämmad.
Maratonloppen i Arvika kommer att gå på samma bana både i februari och i maj. En sju kilometer lång slinga löps i sex varv. Start och mål är vid idrottsplatsen Viksvallen.

Vill du veta mer om maratonloppen i Arvika kontakta Torbjörn Karlsson, epost [email protected], eller på hemsidan