Veteraner höll stilen i jubilerande Musköloppet

I en tid då de mindre loppen har en tendens att försvinna från marknaden håller Muskö IF traditionen vid liv och arrangerade på lördagen Musköloppet för tionde gången.

Deltagarsiffrorna hålls på en hygglig nivå främst tack vare ungdomarna som springer 2,5 km. 27 män och 10 kvinnor sprang 5 km och överst i tjejernas resultatlista hittar vi en av Sveriges främsta långdistansare genom tiderna - Inger Knutsson - numera även med efternamnet Stålhandske. Sedan döttrarna börjat friidrotta i Nynäshamn har Inger engagerat sig i klubbarbetet och låter sig ibland också luras att springa själv. I sista sugande uppförsbacken ca 500 meter före mål kom det gamla vägvinnande steget till sin rätt och Inger vann med drygt 20 sekunder före klubbkamraten Rebecka Gräsman.
Bland killarna var IFK Lidingös medeldistansare Per Oklind snabbast.
På långa banans 10 km visade också Enhörnas Hasse Nilsson att de gamla goda takterna sitter i. Hasse tog kommandot redan från start och var med sina 32:50 dryga halvminuten före Hässelbys duktige veteranlöpare Jan Lindblom. Bland kvinnorna segrade Enskedes Eva Ölvestad.
För första gången på 10 år lyste solen mest med sin frånvaro denna tävlingsdag som för det mesta bjudit på riktigt varmt och soligt semesterväder. Det lilla regn som kom störde dock knappast löparna och inte heller ett i övrigt trivsamt arrangemang på denna i marina sammanhang så välkända ö.