Veteraner korade mästare i snöglopp

Ett sällan skådat snöoväder drabbade Gävle i vintras.
Men nu är det maj, och på söndagen arrangerades Gävle halv maraton?
?men naturligtvis snöade det på löparna i tävlingen som i år även gällde veteran-SM.

Många av Sveriges hårdsatsande veteraner fanns på startlinjen på Idrottsvägen utanför Gavlestadion för att springa de två varven . Veteranerna tävlar om SM-tecken i åldersklasser från 35 och uppåt.
Thomas Kajander, Spårvägen, i H35-klassen klarade av att hålla även senioren Johan Dahl, Högbo AIK, bakom sig. Kajander var snabbast av alla löpare på banan med tiden 1.08.45 mot 1.08.56 för Dahl.
- Innan loppet sade jag till mig själv att om jag går under 1.10 så ställer jag upp i Stockholm marathon, berättar Thomas Kajander som ändå tycker att han har mycket kvar att göra när det gäller maratonträningen.
I snögloppet under det första varvet hängde Kent Clefberg, Hässelby, med Kajander och Dahl. Men redan efter tre-fyra kilometer började Clefberg att tappa när urstarke Kajander malde på i vinterrusket.
- Vid 18 kilometer började sedan Dahl att tappa. Jag tror inte att det var något ryck egentligen, berättar Kajander.

I damklassen var en senior klart snabbast. Anna Lindh, Tureberg, sprang på 1.19.27. En tid som gav henne totalsegern med två minuter och ett resultat som lovar gott inför Stockholm Marathon.
Gävle halvmarathon är ett samarrangemang mellan klubbarna Skade, Hemlingby och Gävle GIK. Det började som en helmara för 15 år som så småningom lades ner och det finns inga planer på att ta upp maratondistansen igen.
- Det här är vårt stort stora lopp, förklarar Krister Jakobsson i arrangörskommittén. Ett tillskott i kassan - javisst - men inte alls som Gefle IFs upplaga av Vår Ruset.

Marathon.se har alla resultat