Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Visst är Nils Allan värd en egen tårta

Familjen Torstensson tog en liten semestertripp i slutet av förra veckan. En sväng till Öland - och Blekinge på hemvägen.
- Där fanns det ett litet lopp som jag kunde springa när vi ändå hade vägarna förbi, berättar Nils Allan Torstensson, vinnare av lördagens Kustmara i Kristianopel.

Regn och rusk i lördags gjorde att manfallet blev stort i Team Blekinges kustmara. 42 löpare fullföljde och i täten precis som vanligt hemmalöparen Stefan Ulmeståhl som vunnit de tre senaste åren.
Men så var det den där semesterfiraren som envist hängde på Team Blekinges stjärna.
- Trevligt att ha någon att springa med, menade Torstensson som dock tyckte att det började gå långsamt på slutet och därför ökade farten litet.
I mål hade Torstensson goda 2.40.18, endast två minuter mer än tiden i Stockholm Marathon för en månad sedan. Då som nu i nästan helt jämna lopp. Både i Stockholm och i Blekinge tappade han bara en minut på andra halvan.
- Jag tränar i snitt en mil om dagen och försöker att ha ett långpass på över två mil i veckan, förklarar mejeriarbetare Torstensson.
Ostkaka och tårtor, numera 50000 om dagen, levererar Frödingen mejeri. Nils Allan Torstensson har arbetat på mejeriet i 23 år och var med när man började med att leverera de första handgjorda tårtorna.
- För tio år sedan började jag springa och företaget har ställt upp och sponsrat mig med lite skor och sådant. Så då brukar jag försöka att tävla för mejeriet förklarar, Nils Allan som annars också tävlar för Storebro.
Visst är Nils Allan värd en egen tårta!
- Ja, man blir sugen varje dag, men det går ju inte riktigt ihop med maratonlöpning, säger 43-åringen som istället njuter segerns sötma.

De snabbaste löparna i Kustmaran:
Herrar
1) Nils Allan Torstensson, Frödinge mejeri, 2.40.18
2) Stefan Ulmeståhl, Team Blekinge 2.41.11
3) Göran Karlsson, Team Blekinge, 2.54.53
4) Eddie Hultgren, Team Blekinge, 2.56.29
5) Soini Välitalo, Gränöns IF, 3.02.57
6) Bo Waldorfsson, Team Blekinge, 3.05.15
7) Dan Gustafsson, Team Blekinge, 3.11.48
8) Magnus Ljungvist, Triathlon Väst, 3.16.25

Damer
1) Ingrid Holmgren, 3.27.33
2) Anne Margit Bygland, Norge, 5.13.10

Rullstol
1) Bernt Nilsson, Kalmar, 2.16.54.