Visst är Ted Ås värd en egen fanfar!

Trumpetaren Ted Ås hade varit värd en extra applåd när musikalen Epilog hade premiär i Smyrnakyrkan i Göteborg på lördagskvällen.
- Ja, det kändes som att det var riktigt bra tryck i luren idag, säger Ted Ås.
Det är inte alltid det känns så efter maratonlopp. Men lördagen var en bra dag för Ted Ås. Tidigare på dagen vann han Kålle Marathon efter en stark slutmil.

- Jag hade mest tänkt Kålle maraton som ett långpass, men när jag ändå låg med där framme så blev det ända att ta i till slut.
Starke Ås låg och avvaktade första halvan av Kålle Marathon. Framme i täten drog Hossein Fazeil och Peter Kefke hårt men när först Kefke klev av och sedan Fazeil tappade fart så fick Ted Ås lite segervittring.
- På sådana här vändpunktsbanor är det lätt att hålla koll på konkurrenterna, och jag hade läget under kontroll, berättar Ted.
Med start och mål vid Streteredsanläggningen i Kållered, beläget fem km söder om Mölndal ordnade Solvikingarna för sjätte gången Kålle Marathon. Banan är en vändpunktsbana på 5654 meter som löps fram och åter sju gånger.
Natten till fredagen föll snön ymnigt i göteborgstrakten och Frank Brodin & Co fick ägna morgonen åt snöröjning. Och man lyckades få banan snöfri, men med medvind och uppför åt ena hållet och medvind och nerför åt andra hållet var det ändå inte helt lättsprunget.
- Det här var inget maxlopp, förklarar Ted Ås som förra året tillhörde landslaget i Triathlon. Jag hade inte dragit ner på träningen utan cyklade och simmade som vanligt i fredags.
Det närmaste målet för Ted är Lanzarote Ironman, ett triathlon på full distans: 3,8 kilometer simning, 18 mils cykling och 42 kilometers löpning.
Trumpetandet då?
- Njae, det blir inte så mycket längre. Jag tar en del ströjobb då och då.
Men det fanns en tid då Ted Ås satsade allt på musiken. I börjar av 90-talet åkte han över till USA och studerade musik i ett år, men fick för sig att testa ett maratonlopp.
- Jag visste inte ens hur långt ett maratonlopp var när jag ställde upp i Los Angeles Marathon 1991. Men roligt var det... och är det!

Herrar:
1) Ted Ås, Triathlon Väst, 2:47:17
2) Andreas Vahe, Ale 90 IK, 2:49:32
3) Hossein Fazeil, BK Runners, 2:50:36
4) Hans Zackrisson, Solvikingarna, 3:03:11
5) Mats Magnusson, Pripps IF, 3:05:22
6) Tomas Rennemo, Triathlon Väst, 3:09:38
7) Stefan Kimming, SKF FK, 3:09:55
8) Olle Rundberg, IK Granit, 3:11:41
9) Mats Zetterlund, Vattudalens LDK, 3:12:21
10) Anders Krappe, Laholms IF, 3:13:13

Damer:
1) Tina Karlsson, Storådalens SK, 3:48:46
2) Ylva Rangne, Fredrikshof, 4:05:31
3) Siv Herbertzon, IF Rigor, 4:20:52