Willix snabbast i Varberg

Heléne Willix har den här säsongen varit den ständiga trean. Trea på långa terräng-SM, SM-trea på Stockholm Maraton, trea på SM i triatlon och trea på militära VM i triatlon.
Men på söndagskvällen vann hon igen.

Heléne Willix vann damklassen i Varbergsloppet med 50 sekunders marginal till Susanne Johansson och 1 ytterligare en minut till Marie Granberg Klasson..
- Jag sprang så fort jag kunde, men såg hur Heléne försvann, berättade den 38-åriga Susanne Johansson som var före Heléne i Stockholm Marathon.
- Det är maraton jag är bäst på och tycker är roligast, men det är kul att springa korta lopp också. Just nu tränar jag inför Chicago Marathon i november. Det blir min tredje och sista mara den här säsongen, berättade Susanne för Hallands nyheter.
På fredag möts rivalerna igen i det nio kilometer långa Viktorialoppet på Öland. Men då är resten av Sverigeeliten också på plats.
I herrloppet hölls spänningen uppe lite längre. Mölndals Jonas Hagelin hade spanat ut en backe efter sju kiolmeter - och vid den började han hårdkörningen. Först släppte IFK Umeås Rikard Hedelin och en kilometer från mål fick veteranen Håkan Börjesson ge sig.
- Det var en fin bansträckning, särskilt sista två kilometerna. Fast det är lite knixigt och inte alls lättsprunget, kommenterade Jonas Hagelin banan.
Varbergsloppet har tidigare haft halvmaran som huvudklass. I år hade arrangerande Varbergs GIF halverat distansen till kvartsmara.