Ny träningsapp räddar Funbeat

Nedläggningshotade communityn Funbeat kommer att leva vidare. Det är bolaget bakom den nya svenska träningsappen paceUP! som köper samtliga aktier i Funbeat AB och tar över driften, innehållet och medlemsregistret..
– Communitydelen kommer att bli kvar, vi har inga ambitioner att röra den, men när det gäller appen som Funbeat har behöver den fräshas upp, säger Jonathan Kimber, styrelseordförande i nya ägaren UP! International AB.

Funbeat har under många år varit ett populärt häng för träningsintresserade. Men under de senaste åren har både antalalet användare och omsättning minskat och i mars gick ägarna ut med beskedet att sajten skulle läggas ner. Det har de senaste åren funnits flera som varit intresserade att köpa Funbeat. Först i början av maj fick  paceUP! första kontakten med Funbeats ägare. Och då var det bråttom, bråttom – 20 maj var datumet som Funbeat aviserat att sajten skulle stängas för gott.
Snabba förhandlingar – och sex dagar efter första mötet var affären klar: UP! International AB, som utvecklar och marknadsför den gamifierade träningsappen paceUP!, har köpt samtliga aktier i FunBeat AB. 

– Vi är jätteglada att det nu finns en ljus framtid för FunBeat med UP! International som ny ägare. Det är en seriös ny ägare som kan ta FunBeat vidare”, säger Funbeats grundare Olle Eriksson.

För hårdsatsande paceUP! som egentligen fokuserar på den internationella marknaden innebär det att man snabbt blir en stor aktör på den svenska träningsmarknaden där jogg.se är den enda egentliga konkurrenten.
– FunBeats plattform och användare blir en viktig pusselbit i vår strategi att skapa Sveriges, och världens, bästa och roligaste plattform för träning, motion och hälsa,  säger Jonathan Kimber.

Jonathan Kimber ser inte att EU:s nya dataskyddsförordning GDPR som träder i kraft den 25 maj ska var något problem för sajten:
– Det mesta är redan gjort, användare kan ta ut sin data, så det ska inte vara något problem som jag ser det. 

Läs även: