Felmeddelande

  1. Warning: include(misc/ui/images/ui-icons.png): failed to open stream: No such file or directory in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).
  2. Warning: include(): Failed opening 'misc/ui/images/ui-icons.png' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.40/lib/php') in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).

Annelie kan ta den sista EM-platsen

– Ska du inte testa att springa maraton, det skulle nog passa dig.
Annelie Johansson fick tipset av Anders Szalkai efter Lidingöloppet för två år sedan.
På lördagen tog hon silver i SM i maratonlöpning i samband med Asics Stockholm Marathon.
– Annelie är absolut aktuell för en EM-plats, jag ger besked i morgon, säger friidrottsförbundets sportchef Stefan Olsson.

– Förra året testade jag att springa här i Stockholm, berättar Anneli. Jag blev fjärde bästa svenska på 2.51 och fick blodad tand kan man väl säga. Så målet har varit att ta den där sista platsen till EM.

Sverige skickar fulla lag till EM och Europacupen som avgörs i samband med mästerskapen i Zürich. Fyra herrar och fyra herrar är redan uttagna. Bland tjejerna är det förutom Isabellah Andersson, Charlotte Karlsson, Lena Eliasson och Frida Lundén.
Femte platsen skulle tas ut i samband efter ASICS Stockholm Marathon.
Med tiden 2.46.04 var Annelie bästa svenska men sportchefen Stefan Olsson står ändå inför ett inte helt lätt beslut. För en månad sedan sprang Hammarbys Hanna Lindholm Hamburg Marathon på 2.45.42.
– Ett jättefint lopp av Annelie så vitt jag kan bedöma, säger Stefan Olsson. Stockholm är kanske några minuter tuffare än andra
– Jag ska suga på tabletten till i morgon både när det gäller herrarna och damerna, sedan kommer det ett besked, säger Stefan Olsson.

Ymerlöparen Annelie Johansson har hela säsongen siktat på att ta en plats tlll EM.
– Jag är lite besviken över tiden. Jag gick ut för att hålla kring 2.44. Halvägs såg det riktigt bra ut, men det var ganska blåsigt och det blev lite mentalt jobbigt. Den sista landslagsplatsen har varit en extra morot, nu får vi se hur långt resultatet räcker.

Johansson har tidigare haft en stressfraktur i foten men kände ingenting av den under loppet.
– Foten höll för 4,2 mils asfaltslöpning så nu är det lugnt. Men jag har tagit det lite försiktigt efter Göteborgsvarvet och inte vågat utmana med de värsta kvalitetspassen som jag skulle gjort om jag inte varit skadad och jag har tränat mer alternativt än vad jag normalt skulle ha gjort. Men det är bara för att jag ville vara på den säkra sidan och inte få något bakslag.

David eller Daniel
Även på herrsidan är det litet huvudbry för Stefan Olsson. Svensk mästare blev Daniel Woldu som tävlar för Spårvägens FK och som bott i Sverige i drygt sju år men som fortfarande har eritreanskt pass.
– Jag har pratat med immegrationsverket i veckan och hoppas att nästa vecka få svenskt pass, säger Daniel Woldu som vann SM med tiden 2.25.50.
EM-platsen bör annars gå till David Nilsson som blev SM-tvåa, på 2.27.00.

Mer om ASICS Stockholm Marathon 2014