Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Regragui bäste svensk på 29:e plats

Ibland ska man inte titta på varken tid eller placering. Det är inte för 29:e plats och tiden 2.21.33 som Said Regragui är nöjd med sin debut i mästerskapssammanhang.
- Jag hängde bra med i 20, 25, ja upp till 30 kilometer, säger Said Regraui. Och jag vet varför jag tog slut!

Den som kan grunderna i maratonträning har säkert redan gissat. Trots sin erfarenhet som maratonlöpare har Said Regragui inte fått tillräckligt många långpass i benen.
- Det blev kämpigt de sista kilometerna där jag också tappade många placeringar, säger Said som på vägen passerade många löpare som valde att bryta.

Totalt fullföljde endast 40 löpare medan 14 bröt. Siffror som delvis beror på en tuff bana men också på ett lopp i hög fart. Said Regragui passerade halvmaran på 1.06.08 och hade tätklungan inom synhålll.
- Fram till 30-32 kilometer hängde jag med och var inte långt från Stefano Baldini och de andra topplöparna, konstaterar Said lite nöjt.

Men på det sista av de fyra tuffa varven på den småknixiga banan i centrala Göteborg stumnade Hässelbylöparen. I stället för att slå det personliga rekordet (2.14.52) gällde det att ta sig i mål.
- Jag hade aldrig någon tanke på att bryta, sade Said Regragui.

Medan de andra svenskarna bott på pre-camp i Cannes och varit i en vecka i Göteborg har Said levt vanligt familjeliv. Said tar hand om parets barn medan frun arbetar nära Lillehammer 20 mil norr om Oslo.
- Jag hade ett maraton igår också då jag körde ner från Norge, berättar Said. Klockan åtta ikväll kör jag tillbaka till Lillehammer.

Kristoffer Österlund, IFK Umeå, blev näst bäste svensk. Tiden 2.23.26 räckte till 33:e plats. Kristoffer sprang fösta halvan av loppet tillsammans med Enhörnalöparna Marek Poszepczynski och Kristian Algres. Trots ganska beskedliga 1.11.20 vid passering hade både Poszepczynski och Algers problem med farten. Poszepczynski valde att kliva av vid 22 kilometer och fick sällskap in på svenskhotellet av svenska mästaren Kent Claesson som efter 22 kilometer i ingemanslandet bakom tätklungorna gav upp.

Kristian Algers som haft skadeproblem under våren fullföljde på tiden 2.28.27 vilket gav 37:e plats av de 40 fullföljande löparna. För det svenska laget i Europacupen blev åttonde plats av nio fullföljande nationer.