Två prickade Buuds placering

Endast två veckor efter det han blev världsmästare på 100 km sprang Jonas Buud Lidingöloppets tremil i lördags. Trots VM-loppet i benen på blev Jonas 31:a i mål.
Både i Älmhult och Huddinge jublades det över placeringen. I vår gissa-placeringen-tävlingen prickade både Johan Lidner och Johan Nilsson 31:a platsen.
I videon ovan berättar Jonas själv om loppet.

Det var ingen ren gissning, utan jag kollade vad Jonas sprungit på förut i Lidingöloppet. Han var 28:a förra året, och jag tänkte att lite måste han nog känna av VM-loppet, förklarar Johan Lidner sin gissning.
I augusti vann Jonas Buud Ultravasan, tre veckor senare VM på 100 kilometer. Men Lidingöloppets. 30 kilometer är inte tillräckligt långt för evighetsmaskinen från Mora.
Om jag satsade och specialtränade skulle jag nog ändå inte göra bättre än 1.45, säger Jonas i vår intervju efter loppet.
De bästa svenska löparna svenska löparna genom åren är Magnus Bergman och Mustafa Muhamed som båda sprungit på 1.37. I år räckte 1.44 för att bli bäste svensk.

Förhandsfavoriten Lars Södergård öppnade i betydligt högre fart men gick ordentligt i väggen på sista milen och blev passerad av Buud som i mål hade 1.50.42. Ju längre desto bättre för Jonas. Halvvägs vid Fågelöudde var Han 52:a. De tuffa 15-10 kilometerna tog han elva placeringar. På sista milen ytterligare tio.

Priserna, en Hood-tröja från ASICS Stockholm Marathon, skickar vi till Johan Lidner och Johan Nilsson.