Sol, vatten och en skön dag tillsammans

Vi klarade det! Christina Josbrant och Carolin Forsgren från Piteå jublade tillsammans i målet.

De kom från öst och de kom från väst. De kom från Malmö och de kom från...
– Pite, och vi springer tillsammans! jublar Christina Josbrant och Carolin Forsgren.
Totalt 25106 tjejer från när och fjärran för festen på Djurgården i Stockholm.
– Det var klart värt resan, vi klarade ju milen. säger Christina Josbrant.

Vllken värme, sådana här dagar har man ju längtat efter hela sommaren

Med skön sol och drygt 20 grader i Stockholm mitt på dagen fick Tjejmilen-löparna ytterligare en sommardag fast det hunnit bli september.
– Jag är jättenöjd med loppet, i den här värmen har vi sprungit på 65 minuter, säger Christina Josbrant som sprang Tjejmilen senast för 15 år sedan.
– Det gick lättare nu, men det beror nog mycket på att vi sprungit ihop hela loppet, säger Christina som fick idén att locka med tre arbetskompisar från installtionsföretaget Nelab i Piteå på Tjejmilen-äventyret.

Under namnet Nelab Steget före anmälde sig gänget tlll den populära Tjejmilen-kvartetten. Närmare 10000 tjejer i 2312 kvartetter var anmälda till årets lopp. En anledning att vara med är att fina priser lottas ut.
– Och så är det en anledning att träna ihop, vi har tränat hela sommaren säger Carolin Forsgren.
Hela loppet sprang tjejerna tillsammans men väl i mål var lagkompisarna Anne-Maria Forsberg och Helena Nordlund snabbt iväg till banan och ostkaka och allt som bjöds efter loppet.

Men mest av allt gick det åt vatten. Tusentals liter i vätskekontrollerna och lika mycket efter loppet.
– Vllken värme, sådana här dagar har man ju längtat efter hela sommaren men kanske inte just idag när det var Tjejmilen, pustar Helena Isaksson och vänder upp och ner på vattenflaskan över huvudet.

Östersundstjejerna Emma Brink och Threse Hult var heller inte riktigt beredda på att Stockholm skulle bjuda på sådant väder.
– Men vi sprang hela vägen ändå, och klarade det tillsammans, vi har tränat tllsammans och det här var målet. säger Emma Brink och tar en bild med sin iphone på de två hjältinnorna som klarat Tjejmilen för första gången.

25106 tjejer fullföljde Sveriges största milllopp 2011.
Nu finns det fotobevis på att Emma Brink och Threse Hult klarade Tjejmilen för första gången.
Helena Isaksson svalkade sig efter loppet.

Mer om Tjejmilen 2011