Löpare kritiska till Nikes nya app

Nike har i veckan lanserat en helt ny app. Alla som uppdaterat sin Nike+ löpning har istället fått den nya Nike+ Run Club. En uppdatering som hittills inte tagits emot väl av alla användare. Appen har hittills fått botenbetyg både i Apples appstore och av Android-användarna som hämtar sin gratis app hos Google play.

– Jag har använt Nike+ i många år och varit kanonnöjd. Senaste uppdateringen har sabbat allt enligt mig, skriver signaturen PeppeRun i sin recension i App store. 
– Jag vill inte tvingas logga in så fort jag ska springa en runda, Jag vill inte dela min runda, varken på facebook eller Nikes Runclub. Appen har för mig blivit helt värdelös. Nu letar jag efter en annan app. 

Kritiken fortsätter i många recensioner. 
– Visar inte km, kg och Celsius efter sista uppdatering.
– All min löparhistorik innan 2015 försvann i uppdateringen. Buggigt och mycket sämre än innan. Uppdatera inte. 
– Löparrundan loggas bara när appen var öppen och inget då telefonen var låst. 
– Gah, hade jag vetat detta ade jag aldrig tryckt på uppdatera.

Succé under många år

Nikes app för löpning har i många år varit en succé. Appen har alltid och är fortfarande helt gratis att lada ner och använda. Det beräknas att appen har installerats på mellan 10 och 50 miljoner android-telefoner och minst lika många installationer har gjorts på Apples iPhone.
Många vana användare har nu helt enkelt fått en ny app med ny funktionalitet. En nysatsning som Nike också markerar genom att byta namn på appen tlll Nike+ Run Club. 

Nike beskriver i en pressrelease släppt i veckan nyheterna i den nya appen: 

Pressreleasen om den nya appen:

1. Nike Run Club är mer än bara en träningslogg
Utöver att vara bäst i klassen vad gäller exakthet i mätning av löpning inomhus och utomhus så erbjuder appen flera andra funktioner där vi är oöverträffade. Motivation, guidning och det stöd du behöver för att springa snabbare och längre än någonsin förr, allt det hittar du i appen. 

2. Möt din nya tränare
Oavsett om du precis ska ta tag i din löpning eller om du är mitt i förberedelserna inför ditt nästa lopp så ser Nike+ Run Club till att du alltid är omgiven av alla och allt du behöver för att förbättra din löpning. 

3. ”Pic’s or it didn’t happen"
Utan ett foto har det aldrig hänt. Nu kan du inspirera dina vänner och andra löpare i appen genom en helt ombyggd funktion för att dela bilder. Knäpp en bild på löprundan och lägg till specialgjorda loggor som visar din rutt, statistik från rundan och till och med hur många höjdmeter du lyckats övervinna. Släpp lös din inre kreativitet och lägg till exklusiva emoji-liknande stickers på bilderna som du själv kan forma och kombinera för att skapa den egna unika dokumentation av löprundan. 

4. Spring aldrig ensam
Oavsett om du befinner dig på löpbanan, i skogen eller på vägarna kan du nu alltid ha med dig peppen från Nike+ Run Club överallt. Genom att hashtagga din runda med #NRC eller #JUSTDOIT blir du direkt ansluten till andra Nike+ members runtom i världen genom en global topplista och en sammanställning över alla bilder under den hashtagen. Starta din egna mindre grupp eller utmaning genom att skapa en unik hashtag och se vilka av dina vänner som registrerar flest antal mil varje vecka. 

5. Vi har din rygg
När du pressar dig själv för att uppnå ditt bästa löppass så finns våra Nike elitatleter vid mållinjen och firar din prestation. Guldmedaljs bästa, till NRC Coachen till föregående kvälls Speed Run till den roligaste killen i show biz, vi hejar på dig.

6. Höj volymen på din nästa löptur
Varje roadtrip behöver ett härligt soundtrack. Så med spellistor specifikt framtagna för att få dig att röra på dig, ger vi dig kraft till nästa springtur med de senaste favoritlåtarna valda av våra atleter och löpare runt om i världen. Få coachning direkt till hörsnäckan från olympiska spelets atleter och NRC expertcoacher som Michael Johnson. Vi har beatsen som ska hjälpa dig att utmana din hastighet.  

7. Spring med oss
Gå med i en av våra 250 veckovisa Nike+Run Club live sessions, en upplevelse som finns globalt för att uppnå ett av dina bästa löp! Ledd av vår huvudcoach på NRC och ett Nike Pacers expertteam kommer det ge dig spänningen av att springa med en tempo grupp. Nybörjare kommer lära sig det fundamentala med att komma igång med “Ready set go” sessionen, och varje löpare kommer att öppnas för dess potential vid en veckohållen Speed Run vid en ikonisk idrottsarena. Nu kan du omedelbart upptäcka, boka och checka-in direkt inom den nya Nike+ Run Club appen.

8. Applewatch Runners… Lämna din iPhone hemma.
Ta med dig nöjet av Nike+ Run Club direkt på vristen och lämna din iPhone hemma på laddning. Genom att använda AppleWatch inbyggda accelerometer kommer du inte missa ett ögonblick och ha tillgång till all löparstatistik som du behöver för att guida dig igenom ditt träningspass.  

Länk till att ladda ned appen för iOS

Länk till att ladda ned appen för Android