Lopp från hela världen samlas i Göteborg

Göteborgsvarvets expo fortsätter att växa. 2016 flyttade man till Svenska Mässan och 2017 arrangeras för första gången Göteborgsvarvet seminarier. Föreläsare och medicinskt ansvariga från några av världen stora löpartävlingar samlas under Göteborgsvarvet seminarier för att ta del av varandras forskning och arbetsmetoder.
Men det finns del även för alla andra vetgiriga att ta del av programmet:

Under två dagar, torsdag 18 och fredag 19 maj, erbjuds seminarier med två huvudspår: idrottsmedicin och evenemangssäkerhet.

Det kanske för allmänheten mest intresseanta seminariet är torsdagseftermidagens program Träning en praktisk vetenskap  där man utlovar teoretisk och praktisk kunskap gällande löpsteget och de fysiska förutsättningar som påverkar vägen till optimal prestation.
 
Flera stora aktörer inom löparvärlden så som Boston Marathon, London Marathon och Seattle Marathon kommer att vara på plats i Göteborg i samband Göteborgsvarvet.
- Göteborg kommer vara värd för ett fantastiskt möte kring löparmedicin med chefsläkare. Forskare från ledande tävlingslånglopp i världen besöker oss för att dela med sig av sina erfarenheter kring akuta händelser som kan drabba löparna, respektive yttre katastrofer som kan drabba arrangemanget. Vidare kommer överbelastningsskador, sportdryck och rehabilitering av löparskador att diskuteras. Vi är stolta för att kunna presentera dessa föreläsare i världsklass, säger Mats Börjesson, överläkare och professor i idrottsfysiologi vid Sahlgrenska akademin.

I idrottsmedicinspåret erbjuds seminariet Running Science som gästas av flera internationella föreläsare och medicinskt ansvariga för några av världens största löpartävlingar. Seminariet handlar om screening före tävling, medicinsk planering i extrema situationer och epidemiologi för hjärtstopp vid maratonlopp. Även nya träningsmetoder vid löpning kommer att diskuteras, liksom överbelastningsskador vid löpning..

När det gäller evenemangssäkerhet erbjuds seminariet Trygga och säkra event. Deltagarna får här en inblick i hur man kan arbeta med krishantering och ledarskapsutveckling runt idrottsevenemang.

Seminarierna ingår inte i anmälningsavgiften till Göteborgsvarvet. Däremot ingår fram till och med 26 mars en startplats i Göteborgsvarvet.
Avgifterna är:

  • 18 maj: Träning en praktisk vetenskap: 900 kr (t.o.m. 26 mars 2017, därefter 1400 kr)
  • 19 maj: Running science: 2400 kr (t.o.m. 26 mars 2017, därefter 2900 kr)
  • 18-19 maj: Träning en praktisk vetenskap och Running science: 2900 kr (t.o.m. 26 mars 2017, därefter 3400 kr)
  • 18-19 maj: Trygga och säkra event: 2900 kr (t.o.m. 26 mars 2017, därefter 3400 kr)

Mer om anmälan och program till Göteborgsvarvets seminarier

 

Mer om Göteborgsvarvet 2017