Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Tuff kamp när Musse vann 24:e SM-guldet

Mustafa Mohamed fortsätter att rada SM-guld. På lördagen tog han sin 24:e titel när han med tufft motstånd vann SM-klassen i Göteborgsvarvet Med tiden 1.05.18 var han fem sekunder före Huddinges Ebba Tulu Chala i mål i ett tufft race om SM-medaljerna.

Det var sannerligen inte något lättförtjänt SM-guld för den nu 38-årige Hälle-löparen.
Redan de första kilometerna drog Eskilstunas Abraham Adhanon iväg och fick flera hundra meter till övriga svenskar i SM-klassen.
Men Abraham stumnade uppför Älvsborgsbron och i en sväng efter bron sprang han fel och fick vända efter ett 20-tal meter. Det räckte för att Musse, Mikael Ekvall och Ebba Tulu Chala skulle vara ikapp.
Den följande milen blev det sneglande på varandra.
– Det blev ryckigt, säger Mikael Ekvall. Helt plötsligt utför Götaälvsbron ökade Musse men vi lyckades hänga med.
Uppför Avenyn var svensk-klungan samlad, men i svängen runt fontänen vid Götaplatsen händer det igen.
– Han bara flöt iväg och jag kunde inte hänga på, säger Ekvall.
– Jag vet att jag är bra utför så jag tänkte att det var min chans, säger Mustafa som var mycket nöjd efter loppet men som redan om två veckor kan ta sitt 25:e SM-guld i ASICS Stockholm Marathon.