Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Reklamkupp i Lidingöstafetten

Idrottsarrangören Mats Andreason AB vann herr och mixed och blev tvåa i damklassen i Lidingöstafetten som avgjordes på fredagskvällen..
- Jag tyckte att det var en rolig grej och bra marknadsföring om vi kunde vinna och sätta bankrekord, säger Mats Andreason.

Idrottsarrangören Mats Andreasson är en mångsysslare inom idrott. Han har varit aktiv i sju idrotter allt från innebandy och tennis till orientering och långlöpning. Tidigare har han själv sprungit Lidingöloppet som Lidingöstafetten. Men fredagens stafett ville han vinna, sprang inte själv utan ringde runt till några av Sveriges bästa länglöpare.
- Har man bara fått med sig en så är det inte så svårt att övertala de andra, säger Mats Andreasson. Det är inte så ofta som de bästa får tävla i lag tillsammans så det handlade inte om så mycket pengar som att de tyckte att det var roligt att springa i samma lag.

I herrklassen vann Falubaserade Andréasons lag med landslagslöparna Erik Sjöqvist, Henrik Skoog, Said Regragui och Rachid Benjira före det ryska laget Kirovete. Med tiden 35.55 slogs det gamla banrekordet med drygt en minuts marginal.

Förutom vinsten för herrarna så vann Andreassaons lag mixedklassen med ett lag bestående av John Lasalle, Fredrik Uhrbom, Abderrahmane Sosse och Ingrid Wikman. I damklassen varn St Petersburg-baserade Kirovets med 33 sekunders marginal till Andreassons lag.
- Synd att inte Karolina A Höjsgaard fick vinna, tycker Mats Andreasson som månar litet extra om den dubbla orienteringsvärldsmästarinnan.

Karolina A Höjsgaard och Andreasson har ett officiellt samarbete där Idrottsarrangören Mats Andreason AB jobbar med att ordna nya samarbetspartners.

Succén i Lidingöloppet har fått Mats Andreasson att fundera över framtida satsningar inom löpning:
- Alla tyckte att det var jätteroligt att springa tillsammans och jag har också blivit kontaktad av ett företag som är intresserat att gå in som sarmarbetspartner.
- Teoretiskt sett skulle vi i framtiden kunna starta en förening och samla alla löparna. Kanske finns det då möjlighet för de här löparna att få sponsorintäkter på ett annat sätt än idag.

Totalt sprang 169 lag med fyra deltagare i varje lag Lidingöstafetten som har formatet 4 km + 4 km + 2,4 km + 2,4 km.

Mer om Lidingöloppet 2006