Rekordstart i Lidingöloppet

Lidingöloppet är inte enbart klassikern 30 kilometer. Under tre dagar tävlas det i alla former och på många distanser. På fredagseftermiddagen startade Lidingöloppshelgen med världsrekord. 1023 stavgångslöpare tog sig runt en 10 kilometer lång bana.

Lidingös Kommunalråd Paul Lindquist och IFK Lidingöalliansens hedersordförande Orvar Blomberg hjälptes åt att hålla räkningen när deltagarna i Lidingö Stavgång kom i mål. Hela 1023 löpare tog sig runt, och detta är ett nytt världsrekord som kommer att noteras i Guinness rekordbok.

Toitalt är närmare 27000 löpare anmälda till de olika loppen. Fredagen inledes med 520 killar och tjejer från särskolor, daglig verksamhet och dagcenter som deltog i LidingöRuset i solskenet på Grönsta Gärde.

I klassen kvinnor 4 kilometer togs segern av hemmalöperskan Maria Bergström, Lidingö Stad. Herrarnas fyrakilometerslopp vanns av Rasmus Adolfsson, HIF Linblomman. I de kortare 1,7km-klasserna heter segrarna Madeleine Dahlquist, Rosenborgsskolan, och Ekk Logren, Bollnäs Kommun.

Mer om Lidingöloppet 2006