Fullt i Lidingöloppets 30 kilometer

Intresset för det 50:e Lidingöloppet är stort. De 20000 startplatserna i det klassiska 30-kilometersloppet är nu fulltecknade.
– Vi tittar på olika lösningar för att kunna ta fler deltagare, men det är knepigt att lägga in fler startgrupper, säger Lidingöloppets Mattias Söderberg.

På Lidingöloppets kansli är det fullt upp just nu. Trycket på att få komma med och springa Lidingöloppet är stort. Under de närmaste veckorna kommer man att ge ett besked om det kommer fler platser.
– Håll utikik på hemsidan, eventuella restplatser släpps senare i juni.

30 km loppet arrangerades första gången hösten 1965 och av 644 anmälda kom 512 löpare i mål. Under årens gång har Lidingöloppet utvecklats och de senaste tre åren har det varit ett maxtak på 20000 löpare. Det har dock funnits platser kvar ända in i augusti. Med flera distanser, 15 kilometer och Lidingö Tjejlopp finns det möjlighet att springa under Lidingöloppshelgen. För de många som behöver loppet som en del i Klassikern (med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen) funderar man nu på olika lösningar.

Lidingöloppsarrangörerna har fullt upp med andra lopp.
Intresset för Blodomloppet på Djurgården har blivit så stort att man i år ordnar loppet två dagar, tisdag 3 och onsdag 4 juni. Det är första gången Blodomloppet arrangeras över två dagar. Samtidigt slås deltagarrekord och över 17500 löpare kommer delta i loppet som ordnas på Djurgården med start och mål nära Djurgårdsbrunn.

När det gäller Stockholm Tunnel Run den 22 november 2014 har man nu passerat 22000 anmälningar. Totalt finns det 30000 platser i loppet som avgörs innan Norra länken i Stockholm öppnas för biltrafik.

Mer om Lidingöloppet 2014