Lampor ger fler platser i Lidingöloppet

Pannlampor och belysning kan ge större startfält i Lidingöloppets 30 kilometer.
På tisdagen kl 12 släpps startplatserna till en ny elfte startgrupp till årets lopp. Det kommer att bli en sen start men deltagarna kommer att erbjudas pannampor vid Grönsta ut på den sista milen.

Det är rekordstort intresse för Lidingöloppets klassiska tremil som i år ordnas för 50:e gången. De 20000 ordinarie startplatsern tog slut i slutet av maj. Tisdagen 24 juni öppnas anmälan igen.
Starttiden för den nya elfte startgruppen kommer att bli 14.10. Den sena starttiden kan innebära att det börjar skymma för löparna på den sista milen. Ett problem som gjort att Lidingöloppsarrangörerna inte kunnat utöka startgrupperna.
I år ordnas det med att Lidingöloppets samarbetspartner SILVA lovat att dela ut pannlampor till de sista löparna som passerar 20 km vid Grönsta.

Får borgen för att bygga belysning
En mer långsiktig lösning är att bygga belysning längs hela den sista milen.
En stor investering som Lidingö stad stöder och som ger arrangörsklubbarna IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö skidor och orientering möjlighet att utöka Lidingöloppet.

Kommunstyrelsen på Lidingö beslutade i början av juni att godkänna avtal med klubbarna som innebär att det blir belysning längs sista milen av Lidingöloppsspåret året runt.
Anläggningen ska delvis finansieras genom lån. Lidingö stad går i borgen för IFK Lidingö skidor och orientering borgen för 1 400 000 kr i lån med en amorteringstid på fem år.
– Det är tillfredsställande att vi kunnat hitta en lösning för att belysa sista milen. Det ger Lidingöborna ökade möjligheter att motionera på kvällen samt Lidingöloppet kapacitet att öka deltagarantalet. kommenterar kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist.

Mer om Lidingöloppet 2014