Se videoreportaget från Lidingöloppet

I det första loppet 1965 kom 512 löpare i mål. I 2014 års lopp nådde 17018 löpare målet på Grönsta gärde. Några löpare var med både då och i lördagens jubileumslopp.
– Det var inget grus, naturmark, stigar med rötter och stenar, berätttar Sten-Sture Tersmeden i vårt videoreportage från Lidingöloppet.

Efter en stormig och ruskig vecka bjöd Lidingö lördagens jubileumslöpare på skönt löparväder. Klarblå himmel, 16 grader men en ganska hård vind.
– Idag var det perfekt nästan, det var lite blött, men medvind från Abborrbacken, åt andra hållet var det visserligen motvind men det märktes inte i skogen, säger Sten-Sture Tersmeden som var nöjd efter att återigen ha klarat den tuffa banan. Banan kan han vid det här laget. Även om det har gjorts förändringar genom åren så är 58 procent samma sträckning som premiäråret. Stigarna har visserligen grusats, men backarna är kvar.

Sten-Sture var en av pionjärerna första året, men har missat två lopp på grund av skada och sjukdom. Fyra löpare från första året har dock lyckats hålla sig springande alla 50 gångerna. Roger Antonsson, Garry Johansson, Lars Norden och Sune Eriksson har sprungit 30 kilometer 50 gånger i Lidingöloppet.
Med sina specialtröjor kändes jubilarerna igen av många längs banan, bars fram av publiken och fick ryggdunkar av medlöparna.
– Det är nästan som man knuffas fram, säger Sune Eriksson som alltid trivts på Lidiingö:
– Idrottsföreningen har gjort ett fantastiskt jobb.

Nya generationer fyller ständigt på loppet som i år tog emot 20000 anmälningar.
Robin Chatterjee var en av de många glada i mål på Grönsta gärde.
– Det är klart att man är glad. Man har ju lyckats med något som man sett fram emot väldigt länge.
Att klara tre mil är stort!
– Man tänker inte på det när man tränar, men tre mil är långt, säger Robin. Att klara det här var helt fantastiskt.

Mer om Lidingöloppet 2014