Hammarby och Rånäs favoriter i Dagbladsstafetten

På lördag avgörs den klassiska Dagbladsstafetten för den 93:e gången. Hammarby hotas av Tureberg i i herrklassen medan Rånäs framstår som omöjliga att slå bland damerna.
Antalet lag har sjunkit från 124 till 110 vilket bland annat beror på helgens stora friidrottsutbud i Stockholm med Brommaspelen och halvmaran Kungsholmen Runt på lördag och seriematch i Svenska Cupen på söndag. Minskningen är mest påtaglig bland veteranerna vilket inte grämer tävlingsledaren Tommie Nordh alltför mycket.
- Vi ökar bland seniorerna och i 15 och 17-årsklasserna är ökningen påtaglig, framhåller han.
Från att tidigare ha varit en riksangelägenhet har Dagbladsstafetten blivit en ren 08-tävling. Det finns inte ens några andra klubbar i Mälardalen på plats. Däremot startar för första gången på 20 år ett norskt lag, Lörenskog FIL i F17.
Hammarby IF har flest anmälda lag med 17. Därefter följer Rånäs 4H med 11, Spårvägen med 9 och IFK Lidingö med 7.
Rånäs 4 H placerade sig bäst av de svenska lagen i Holmenkollstafetten men i Dagbladet är sträckorna mycket mer lämpade för Hammarby med sina många 800-meterslöpare. Tureberg har tappat Fredrik Kjellberg och Thomas Byrberg sedan i fjol och kan nog inte hänga med.
Allt pekar på att Rånäs 4H kommer att defilera hem segern bland damerna då svåraste konkurrenten Spårvägen kommer till start med kombinerat A/B-lag på grund av söndagens seriematch.

Mer om Notiser från Marathon.se