Koskenkorva är tillbaka - en man för EM?

Peter koskenkorva är tillbaka. I lördags vann han Granebergsvarvet i Uppsala i tuff kamp med Upsala IFs Johan Lindberg. Vinnartiden för Peter Koskenkorva på de 13 kilometerna blev 41.48 vilket var i paritet med Janne Holméns segertid 2004.
Storformen är alltså på väg – och om bara några veckor gör Koskenkorva ett försök att kvala in i det svenska EM-laget i maraton.

Granebergsvarvet i lördags var första loppet för Koskenkorva sedan Stockholm Marathon 2004 då han var nia i loppet. Sina flesta meriter har Koskenkorva på bana och som terränglöpare men meritlistan innehåller även ett SM-silver och maraton från 2000. Samma år spang Koskenkorva maran på 2.20.14 i Sevilla.

Från 90-talet har även Kosken två SM-guld på 1500 meter i bagaget. Och att snabbheten fortfarande finns fick Johan Lindberg känna på men hemmalöparen gav hårt motstånd.
— Jag försökte med två kraftiga ryck utefter banan men jag fick aldrig någon lucka till Johan säger Peter till lokaltidningen UNT.
– När sedan Johan drog upp spurten kunde jag kontra och nu är jag riktigt nöjd.

Snabbaste tiden i damklassen noterades Enhörna IF:s Hanna Jonsson för som kom in på 51,37 medan landslagsorienteraren Annika Billstam, Rånäs 4H klockades för 52,46 som tvåa.

Mer om Notiser från Marathon.se