Victorialoppet jubilerar med extraerbjudande

Victorialoppet jubilerar med extraerbjudande

Arrangerande IFK Borgholm ger jubileumsupplagan lite extra festivitas på två sätt.
– Alla som anmäler sig före den 9 juli får en T-shirt utan kostnad och så satsar vi på mer musik för att ytterligare höja stämningen runt banan, berättar P-O Amner.
Tidigare genomfördes Victoriadagen och Victorialoppet på samma dag men sedan ett antal år tillbaka går löptävlingen en dag senare.
– Victoriadagen svällde ut och behövde mer tid och utrymme så det fanns ingen annan lösning. Jag minns att jag var skeptisk men så här i efterhand är det bara att medge att delningen har varit till gagn för oss båda, fortsätter P-O Amner.
Förra året vann Mustafa Mohamed och Lena Gavelin och en titt i listan över alla segrare avslöjar att tävlingen håller en mycket hög klass rent idrottsligt.
– Vi har hyfsade prispengar och så försöker vi göra det trevligt för de elitlöpare som kommer hit. Det är klart att vi kanske skulle kunna stryka elit-tänkandet och i stället lägga pengarna på en kraftfullare marknadsföring för att få fler motionärer men det skulle förändra profilen och det vill vi inte, understryker han.
Ett tiotal sponsorer med Ölandsbladet, Intersport och Sisu i spetsen bidrar till en ganska god ekonomi.
– Victorialoppet har alltid genererat hyggliga överskott till IFK Borgholm, avslutar P-O Amner.

Mer om Notiser från Marathon.se