Paris knappar in på London

London är det populäraste målet för weekend-resor. Det återspeglar sig även när det gäller marathonäventyr. Springtime Travel skickar i väg en trupp på 150 till London medan ett 70-tal föredrar att möta våren i Paris.

– Att fler väljer London beror mycket på att stan är mer poppis och att loppet är mer etablerat. Vi har arrangerat resor till London sedan 1988, berättar Patrik Yderberg på Springtime Travel.
Prismässigt skiljer ingenting mellan städerna. Däremot är banan i London klart snabbare.
– Paris har ändå tagit sig. Före tre-fyra år sedan hade vi inte mer än dussinet till Paris, fortsätter Patrik, och en del av uppgången hänger ihop med att lågprisbolagen har börjat flyga på Beauvais utanför Paris.
Det är en trend i branschen att alltfler bokar och betalar flygbiljett själv via internet och köper hotell och startbevis via en arrangör.
Alla svenskar klarar sig bra på engelska. Däremot är det en minoritet som tar sig fram på franska. Det borde tala till Londons fördel.
– Det där stämmer inte längre. Numer fungerar engelska bra i Paris. Det är en oerhörd skillnad jämfört med för bara tio år sedan.
Bansträckningen i Paris är mer spektakulär sett med turistögon med start och mål på Champs Elysée och löparna passerar exempelvis Eiffeltornet och Louvren
– Paris är värt lika många löpare som London, sammanfattar Patrik Yderberg.

Mer om Notiser från Marathon.se