Nästan alla klarade loppet

Det var regn i luften i Stockholm under hela lördagen. Inget vidare väder för åskådare eller funktionärer, men helt OK för dem som sprang Stockholm Halvmarathon.

Av 6 936 startande var det endast 99 som inte fullföljde loppet. Det innebär att hela 98,6 procent av de startande fullföljde loppet.
2 776 kvinnliga löpare var anmälda. Av dem kom 1 921 till start. 1 895 fullföljde loppet.
På herrsidan var 6 498 löpare anmälda. Av dem startade 5 015. 4 942 fullföljde loppet.

De som kom till start bekymrades alltså inte speciellt mycket av regnet. Det dystra vädret avskräckte dock ett par hundra löpare från att ställa upp.
Av 9 329 anmälda var det alltså 6 936 som ställde upp. Det innebär att 74 procent av de anmälda kom till start vilket än några procent lägre än normalt.

Regnet upphörde lagom till starten kl 16.30 och ersattes av ett lätt duggregn. Det var 14 grader varmt och bara lätt vind.
Med andra ord ett väder som de flesta elitlöpare gillade. Loppets tvåa Adil Bouafif trivdes dock inte i höstvädret. Han kom till Stockholm direkt från en månads träning i Marocko.
– Den senaste veckan hade vi 38 grader varmt. Jag hade gärna sett att det var 25 grader varmare idag, kommenterare Adil.
Övriga topplöpare trivdes dock. Flera noterade personliga rekord, däribland ettan i herrklassen Henrik Skoog och tvåan i damklassen Lena Eliasson.
Även längre ned i fältet var det många som gjorde sitt livs snababste halvmara.

Mer om Stockholm Halvmarathon 2008