Så testade vi skorna

GoreTex Trans Alpine Run har kallats Europas tuffaste lopp. I 2009 års upplaga sprang deltagarna under åtta dagar över Alperna. Från Oberstorf i Tyskland, genom Österrike, Schweiz ner till Italien. Totalt handlade det om 239 kilometer och 15300 höjdmeter. Med i loppet fanns Marathon.se:s testteam.

Löplabbets expert Jörgen Lindh valde ut åtta olika modeller av marknadens mest intressanta terrängskor – ett par för varje dag. Testlöparna Torbjörn Sköldefors och Robert Rundqvist fick fria händer att välja vilka av de åtta märkena som skulle testas vilken dag.

Med alla sorters underlag, asfalt, grusväg, terrängstig, moränbranter, snö och is är Gore Tex TransAlpine-Run också det ultimata testet för terrängskor.
Klarar skorna TransAlpine-Run klarar de allt!

Testteamet bestod av
Torbjörn Sköldefors, chefredaktör för Marathon.se, och van löpare som sprang sitt första maratonlopp 1982. Med mer än 25 års erfarenhet av löpning så har Torbjörn deltagit i alla sorters lopp på alla kontinenter. Gore-Tex Transalpine-run var ändå det svåraste prov som Torbjörn utstått. I normala fall springer han 5-7 mil i veckan. Torbjörn är 180 cm och vägde 78 kg efter de åtta dagarna.

Robert Rundqvist, doktor i fysik, och bloggare på Puls.se. Robert började springa i början av 2000-talet och har alltid gillat långa pass.
Robert har genom sin bakgrund som forskare en systematisk nyfikenhet och intresse för ny utrustning för löpare.

Rebecka Gräsman, sjuksyster och förare av husbilen som huserade testteam och skor. Rebecka skriver även för tidningen Marathonlöparen och är själv en rutinerad maratonlöpare.

Jörgen Lindh, utrustningsexpert på Löplabbet. Jörgen valde ut de åtta modeller som testades i Gore-Tex Transapine-Run. Själv hade han inte tillfälle att vara med och genomföra testet den här gången. Annars är Jörgen en praktiker som har testat i stort sett allt vad som finns när det gäler skor, konfektion och annan utrustning för löpare.

Mer om Trailskor över Alperna