Felmeddelande

  1. Warning: include(misc/ui/images/ui-icons.png): failed to open stream: No such file or directory in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).
  2. Warning: include(): Failed opening 'misc/ui/images/ui-icons.png' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.40/lib/php') in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).

Drömmöte i Tjejmilen

Charlotta Fougberg, Meraf Bahta och Isabellah Andersson tävlar samtidigt mot varandra för första gången i Tjejmilen.

Tre världsstjärnor i långlöpning. De svenska tjejerna har aldrig varit bättre. I Tjejmilen den 6 september kommer de tre att för första gången att stå på startlinjen tillsammans: Europamästarinnan på 5000 meter Meraf Bahta, EM-silvermedaljören på 3000 m hinder Charlotta Fougberg och fyrfaldiga ASICS Stockholm Marathon-segraren Isabellah Andersson.

Jag kommer satsa på en bra placering även om det blir tufft med Isabellah, Charlotta och andra duktiga tjejer på startlinjen.
Meraf Bahta, Europamästare på 5000 meter.

Tanken med Tjejmilen när loppet startades 1984 var att få fler kvinnor att delta i långlopp och väcka intresset för långlöpning. Med närmare 32000 anmälda löpare till 2014 års lopp fortsätter succéhistorien för loppet på Djurgården i Stockholm.
Tjejmilen har också blivit ett prestigelopp för alla svenska elitlöpare. 2014 har Sverige bättre elit än någonsin. Meraf Bahta, Hälle IF, tog guld på 5000 meter i EM i Zürich för mindre än en månad sedan. Charlotta Fougberg tog EM silver i samma tävlingar. Lägg därtill de senaste årens suverän på maraton, Isabellah Andersson, som visserligen varit skadad men som i ASICS Stockholm Marathon i juni utklassade allt motstånd.

En 5000 meters mästarinna, en hinderspecialist och en maratonlöpare på en för den alla lite ovan distans:
– Jag ser fram emot att springa Tjejmilen, säger Meraf Bahta. Jag hört att det ska vara ett fantastiskt lopp
– Jag kommer satsa på en bra placering även om det blir tufft med Isabellah, Charlotta och andra duktiga tjejer på startlinjen.

Även för Charlotta Fougberg som tävlar för göreborgsklubben Ullevi FK är det premiär i Tjejmilen.
– Jag har hört så mycket om Tjejmilen, över 30.000 tjejer i samma lopp. Det kallar jag Girl Power!!
– Det ska bli en kul upplevelse och ett lämpligt avbrott i banlöpningen inför sista tävlingen, Continental Cup, i Marocko helgen efter. Årets säsong har varit helt magisk och jag har nått mina mål så vinterträningen kommer bli lekande lätt att genomföra.

Meraf och Charlotta blir tufft motstånd för Isabellah Andersson. Isabellah vann förra året och har totalt fem segrar genom åren. Men det senaste året har varit kantat av motgångar, skador som sinkat träningen. Hon vann ASICS Stockholm Marathon men tvingades skadad avstå EM.
– Tjejmilen är ett lopp som jag alltid ser fram emot att springa, säger Isabellah. Därför väljer jag att delta även om min form inte är som den brukar. Min träning har ju bara fungerat de senaste dagarna, första fartpasset körde jag den 20:e augusti så det är långt kvar till en god form. Men jag vet att jag kommer få uppleva en härlig stämning utefter banan som alltid när jag springer i Stockholm.

Mer om Tjejmilen 2014