Video: Tre stjärnor hyllar Tjejmilen

– Jag skulle gärna vilja springa snabbt i morgon, speciellt när vi har två starka och bra tjejer som Meraf och Charlotta.
Femfaldiga Tjejmilen vinnaren Isabellah Andersson ser fram emot att få springa med de två nykorade EM-medaljörerna Meraf Bahta och Charlotta Fougberg i lördagens Tjejmilen.
Se videon ovan med intervjun med de tre svenska stjärnorna!

Otroligt kul att det är så många, 33000 tjejer har jag aldrig haft i ett lopp som jag varit med innan.
Charlotta Fougberg

– Men att springa snabbt, jag har inte det i hjärnan just nu, säger Isabellah som eftet sin seger i ASICS Stockholm Marathon i maj drabbades av en fotskada som gjorde att hon missade EM i Zürich. Samma mästerskap där Meraf Bahta och Charlotta Fougberg slog igenom med dunder och brak. Guld på 5000 meterför Meraf Bahta. Silver på 3000 meter hinder för Charlotta Fougberg som också har den snabbaste tiden på distansen i Europa i år.

Isabellah har inte tränat längre än några veckor efter skadan, och trots att tävlingsformen är långt borta så finns de där fjärilarna i magen.
– Det är alltid kul att springa och vara med, det hjälper, det värmer, säger Isabellah.

Charlotta Fougberg har sprungit ett millopp tidigare. Riktigt snabbt dessutom, 33.42 i våras i ett landsvägslopp i Holland. Exakt samma tid som Isabellah Andersson hade när hon vann Tjejmilen 2013.
Så även utan hinder är Charlotta en vass löpare:
– Jag har hört att det ska vara några backar, så det kommer att gå bra, säger Charlotta som gärna pratar om girl-power och den häftiga känslan i Sveriges största idrottsevenemang för tjejer,
– Otroligt kul att det är så många, 33000 tjejer har jag aldrig haft i ett lopp som jag varit med innan, säger Charlotta Fougberg.

– Det ska bli jättekul att springa med så många tjejer och med Isabellah, säger Meraf som känner Charlotta sedan tidigare men som inte har träffat svensk friidrotts mesta mästarinna så många gånger tidigare.
Meraf Bahta är Europamästarinna på 5000 meter. I år har hon sprungit 5 kilometer under 15 minuter. Orkar hon dubbla distansen?
– Det blir inte samma fart som på 5000 meter, men jag hoppas att det går bra i morgon också, säger Meraf som förra året sprang ett 10 km landsvägslopp på 33.21.

Långt ner i resultatarkiven hittar vi att de tre har mötts en gång tidigare, på ett 1500-meters lopp där de blev sexa, sjua och åtta. I vilken ordning det var kommer inte tjejerna ihåg.
Att de tre stjärnorna ska bli etta, tvåa och trea i morgon är ett hett tips.
– Vi ska hålla varandra i handen hela vägen, skojar Charlotta Fougberg.

Mer om Tjejmilen 2014