Löparna i mål hyllar Tjejmilen

Vilken skön löparfest det blev i Stockholm när det 31:a Tjejmilen avgjordes på lördagen. Perfekt löparväder, 21 grader och sol. Av de drygt 33000 anmälda kom 26172 tjejer till start och i mål.
– Det var jätteskönt och härligt, säger Malin Pettersson i videon ovan där Anders Szalkai får spontana kommentarer i målgången.

Det gäller verkligen att man är frisk och kry när man ska springa Tjejmilen. Malin Pettersson från Helsingborg var lite osäker tidigare i veckan om hon verkligen skulle åka till Stockholm och springa Tjejmilen:
– Jag hade ont i knäet och en förkylning strax inpå, så jag trodde inte att det skulle gå så bra men det känns jättebra.

Vad är deet som lyfter dig under det här loppet?
– Banan, alla tjejer, glädjen, vädret…
– Och stämningen, fyller Åsa Revfalk i, man blir bara glad av att springa!

Rekordmånga hade i år valt tidtagning. Av årets 33 087 deltagare har 21 051, vilket motsvarar 63,6 procent, valt att springa i tidtagningsklassen. Många har också tidsmål som jagas in ändå på upploppet.
55 minuter var målet för Sofia von Knorring som nästan prickade tiden på sekunden.
– På min klocka har jag 55.04, säger Sofia som var nöjd med loppet men tyckte att det var varmt.
– Men det gick ju jättebra ändå, det var en jätterolig bana och kul runt banan.

Många har under de senaste året fått inspiration och träningsråd av Anders Szalkais skräddarsydda träningsprogram för Tjejmilen. Programmen finns på sju olika nivåer och finns både som en gratisversion och en betalversion med instruktionsvideor.
Linn Nyström Blom fick syn på Anders Szalkai i målgången och gjorde en spontan high-five:
– Du inspirerade mig att springa Stockholm Marathon i våras och det gjorde jag också, Tjejmilen idag som en uppvärming för nästa helg när det är Stockholm Halvmarathon.

Hur var det idag?
– Alla hade liksom go i sig. Det var glädje, det är sol, ja det var bra stämning.

Mer om Tjejmilen 2014