New Balance - herrskor

835
En tränings- tävlingssko med mycket bra grepp på alla underlag. Löparna uppskattade den mjuka felxibilteten i framfoten och detta gav ett bra driv, modellen behövde inte springas in. Löparna i testet sprang de snabbare passen i denna sko vilket den klarade mycket bra. Finns i dammodell.
Vikt: 300g
Pris: 1000kr

Finns i dammodell.

1060
Modellen var med även i fjol och har endast uppdateras i färgen. I denna modell sprang löpare som har en lite tyngre isättning och som behövde extra mycket dämpning. Löparna tyckte att denna modell kändes extra mjuk i dämpning vilket uppfattades som negativt av gruppen. Utmärkt grepp på alla underlag. Finns i dammodell.
Vikt: 360g
1200kr

907 Trail
En av de fyra terrängskorna i årets test. Som alla terrängskor är dessa lite styvare i ovandelen, detta kommenterades av löparna som tyckte att denna modell måste springas in ordenligt. Plösen uppfattades som hård och styv, skosnörena som är krusade kommenterades negativt. Finns i dammodell.
Vikt: 360g
Pris:1000kr

901
En tävlings- träningssko som har en lätt pronationsskil. Den låga profilen i mellansulan gav en ren tävlingssko känsla vilket löparna uppskattade mycket. Denna modell fungerade inte alls på snö/is. Dämpningen i framfoten kändes tunn och hård, vilket även detta var positivt ur löparnas perspektiv. Finns i dammodell.
Vikt: 280g
Pris: 1200kr

Mer om Sveriges största skotest 2006