Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Nike - damskor

360
En modell som fick högsta betyg på alla underlag alla löpare hade sprungti på is/snö och den hade ett mycket bra grepp. Den "nya" mellansulan med frilagd gas uppfattades som mjuk av de tyngre löparna de lättare löparna tyckte skon var hård. Löparna tyckte även att denna modell var snygg men dyr. Finns i herrmodell.
Vikt: 290g
Pris: 1800kr

Apache
Löparna uppfattade sko som en tränings- tävlingssko, med mycket bra grepp på alla underlag. Denna sko sprangs av lättare tjejer och den är gjord för det. Modellen är helt neutral och behövdes inte springas in av någon alla blev vän med skon omedelbart. Ovandelen ger mycket bra komfort och detta kommenterade testlöparna. Finns endast i dammodell.
Vikt: 245g
Pris: 1000kr

Pegasus 2005
Endast en färguppdatering från fjolåretsmodell. Nikes trotjänare som varit med i många år. Klarar den neutrala löparen och bra grepp på alla underlag. Löparna behövde inte springa in denna modell och någon av löparna trodde att detta var en tävlingssko. Finns i herrmodell.
Vikt: 325g
Pris: 1000kr

Shox 2.40
Trots att denna modell ska ha en extremt bra dämpning med Shox stavarna uppfattade löparna denna modell som vilken som helst. Ovandelen tyckte löparna var extremt skön och strumpplösen gav en stabilt intryck över vristen. Felxibiliteten i framfoten fick mycket beröm. Helt hopplös att springa på snö och is. Finns i herrmodell
Vikt: 265g
Pris: 1500kr

Structure Triax IX
Denna modells namn har funnits i många år nu. Modellen är helt omgjord mot 2005 vilket uppskattades av alla löpare denna modell är bättre i alla avsenden. Stabiliteten och lästen (har blivit bredare i framfoten) och betydligt mer flexibel i framfoten. Detta är en vinnare om vi jämför med i fjol. Finns i herrmodell.
Vikt: 290g
Pris: 1200kr

Percept
Ytterligare en neutral sko med utmärkt passform som kommenterades av alla löparna. Alla löparna som sprang i denna modell skulle även köpa den! Den klarade även alla typer av underlag som sprangs under perioden. Alla blev omgående "vän" med skon direkt. Löparna hade svårt att nämna några negativa omdömmen om denna modell. Finns endast i dammodell.
Vikt: 260g
Pris: 1300kr

Mer om Sveriges största skotest 2006