Tyck till om SVT:s maratonbevakning!

Starten för damernas VM-mara har gått. Så långt hängde SVT med, men när det var dags för den dramatiska avslutningen visade SVT annat. Inte ens Isabellahs målgång fick plats i sändningen. Foto: Deca Text och Bild.

SVT pratar om storsatsning på VM i friidrott. Men istället för att visa den spännande upplösningen i maratonloppet och Isabellah Anderssons målgång så valde producenten att bevaka kvaltävlingarna på VM-stadion.
- Sämsta sändingen från en VM-mara, någonsin menar friidrottstränaren Pekka Anderman.
Såg du sändningen, var det rekorddålig bevakning?

Helt värdelöst att gå upp mitt i natten för att se marathon och så visar SVT Sport diskuskval och 3000 m h-kval

- Vi hoppas snart kunna återvända till maratonloppet. Det är trots allt 20-25 minuter kvar, sa kommentatorn Jacob Hård i SVT när dramatiken var som störst.

På SportExpressen.se som direktbevakade lopet och på twitter var upprördheten stor bland de som hade gått upp mitt i natten för att följa Isabellah Anderssons jakt på medaljer i damernas maratonlopp.

"Kan inte SVT styra det minsta vad de ska sända? Tidigare mästerskap har ju nationella tv bolag haft möjligheten att önska fokus på speciella grenar med medaljchans", skriver signaturen "Effe" på SportExpressen.se.

På twitter skriver signaturen "Johan_Ryden":
"Trodde jag skulle se marathon. Har fått se kval i stav, diskus och 3000 m hinder. Tveksam start på tv-produktionen från VM."

"StaffanFreden" på twitter:
"Helt värdelöst att gå upp mitt i natten för att se marathon och så visar SVT Sport diskuskval och 3000 m h-kval."

Mer om VM i friidrott 2011