Felmeddelande

An exception has been thrown during the rendering of a template ("DateInterval::__construct(): Unknown or bad format ()") in "ContentSectionVideoTeaser.html.twig" at line 17.

Svensk löpare på pallen i VM-arenan

Gunnar Durén i täten under söndagens tuffa 800-meterslopp i Beijing.

Äntligen fick en svensk kliva upp på prispallen i VM-arenan Fågelboet i Beijing. Det handlar om doldisen Gunnar Durén från Hässelby SK som kom på andra plats i söndagens tuffa uppvisningslopp för veteraner på 8 00 m.

Efter loppet fick Gunnar mottaga sitt pris av ingen mindre än Internationella Friidrottsförbundets nyvalde ordförande Sebastian Coe, världens genom tiderna kanske främste medeldistanslöpare.

Gunnar, som för mindre än en månad sedan var trea på 800 m i veteran-M, var en av tio 50-årsveteraner från hela världen, som bjudits in för att springa detta uppvisningslopp.
Gunnar kom på andra plats i söndagens mycket jämna lopp med tiden 2.03,41. Det var en tuff kamp om medaljerna bakom klare vinnaren David Heath, från Storbritannien.

Senare berättade Gunnar för Aftonbladet.se i lyrisk ton:
– Det var surrealistiskt. Helt overkligt. Att jag springer där inne, på den här arenan under ett VM, jag tror inte ens jag drömt om det. Jo kanske förresten när jag var liten grabb, men inte att jag skulle göra det när jag var 52.

Resultat 800 m, veteraner
1) David Heath, Storbritannien, 2.00,92
2) Gunnar Durén, Sverige, 2.03,41
3) Michael Sherar, Kanada, 2.03,61
4) Anselm Lebourne, USA, 2.03,75
5) Benoït Zavattero, Frankrike, 2.04,47
6) Peter Oberliessen, Tyskland, 2.05,08

Mer om VM i maraton 2015