BAMM - nu även mot rökning

I september 2005 slutade Kristian Peeker att röka:
- Jag ville ha en utmaning. Jag har aldrig tävlat förut och ville inte springa ett vanligt lopp, men så hittade jag BAMM.

Grannarna i Stockholm började naturligtvis undra när Kristian på kvällarna sågs försvinna ut med pannlampa. Snart listades det ut vad det var för ljussken som sågs röra sig upp och ner för Högdalstoppen.

Krisitan Peeker hade bestämt sig.
Men i Björkliden Arctic Mountain Marathon springer man i lag. Här behövdes alltså en själsfrånde som kunde hoppa på utmaningen.
Epost skickades till Bryssel där kompisen Karl Isaksson arbetar som lobbyist, förlåt konsult.
- Jag har varit i fjällen någon gång i skolan, men aldrig på riktgit och aldrig så här långt norrut, säger Karl Isaksson.
Belgiens högsta berg är 300 meter så träningsmöjligheterna var inte så goda, men naturligtvis nappade Karl Isaksson på utmanngen. Paret Isaksson/Peeker valde mellanklassen, BAMM 50.

- Första dagen när vi sprang i Norge var tuffast, säger Kristian Peeker. Det verkar ju inte finnas några stigar i det där landet.
- Tur att det var så bra väder hela tiden, säger Karl Isaksson. Hade det blivit dimma och dålig sikt vet jag inte hur det hade gått. Ingen av oss har orienterat sedan vi gick i skolan.
- Men vilka backar det finns. Kommer vi inte tillbaka till BAMM så försöker vi få med oss fruarna upp hit och åka skidor.

Hur går det med löftet att sluta röka?
- Det här är det bästa man kan göra. BAMM och rökning är inte kompatibelt säger Kristian.

Mer om B.A.M.M. 2006