Maran håller anmälan öppen

ASICS Stockholm Marathon fortsätter att hålla anmälan öppen till årets lopp. Ett sätt att få fler deltagare, men också ett sätt att försöka stoppa svartabörs-handeln med nummerlappar.
Ett problem som ASICS Stockholm Marathon delar med GöteborgsVarvet som trots försök att tillåta vidareförsäljning nu ändå ser att den illegala försäljning pågår för fullt.

Trots att det bara är två veckor kvar till ASICS Stockholm Marathon lördagen 4 juni så strömmar det fortfarande in anmälningar, Fram till och söndag 29 maj kommer anmälan på nätet att vara öppen. Men även direkt på ASICS Stockholm Marathons Expo torsdag 2 juni och fredag 3 juni kommer det att gå att göra direktanmälan.

De som anmäler sig nu är alla sorters löpare. En kategori löpare vill vänta med att anmäla sig till man verkligen vet att man är i form för att klara ett maratonlopp. Men det kan också vara så att man haft andra mål, kanske blivit förkyld nu till GöteborgsVarvet eller av någon annan anledning fått ställa in något annat längre lopp i maj. 

Sedan finns det veteranerna som sprungit många lopp, och som inte kan hålla sig när det börjar närma sig tävlingsdagen. Fram till söndag 

– Ett tag efter att ha sprungit ett maratonlopp utomlands i mars så tappade jag lite motivationen för löpningen, men nu när Stockholmsmaran börja närma sig så blir jag sugen igen, säger Jonas Svensson som på fredagen fick in sin anmälan till loppet lördagen 4 juni..

– Det kommer så klart inte att bli någon kanontid, men det blir en nystart och det är alltid en enorm kick att springa ASICS Stockholm Marathon. 

Jonas sprang sin första mara i Stockholm 1999 och har sedan dess inte missat många lopp. 

– Det kändes konstigt att tänka att jag inte skulle springa, så nu har jag bestämt mig. Jag vill bara inte missa en av årets absoluta höjdpunkter. 
 

Avancerad logistik 

En risk som ASICS Stockholm Marathon tar genom att låta anmälan vara öppen är att man redan tidigare har beställt medaljer, nummerlappar med mera. Logistiken som det handlar om att ordna ett maratonlopp i en storstad är inte helt enkel. Med anmälan på nätet och utbyggda administrationssystem går det dock numera att administrera själva startplatsen och nummerlappen.

Genom att hålla anmälan öppen undviker ASICS Stockholm Marathon en del av den svartabörshandeln med startplatser som är ett gissel för arrangörer. Herrar som springer i damklass, 35-åringar som springer med en veterans nummerlapp vinner åldersklassen är exempel på direkta problem. Försäkringsfrågor och olyckshändelser i samband med loppet är andra saker som det kan bli problem med.

Till ASICS Stockholm Marathons hemsida

Mer om ASICS Stockholm Marathon 2016