Spring maran för förändring – vinn träningsvecka i Kenya med Musse

I kampanjen Run for Change får ASICS Stockholm Marathon-deltagarna en unik möjlighet att stötta den ideella organisationen Hand in Hands viktiga fattigdomsarbete och samtidigt tävla om en träningsresa med bland annat Mustafa Mohamed till maratonmeckat Iten i Kenya.

Run for Change är ett samarbete mellan Hand in Hand, Urban Tribes och ASICS Stockholm Marathon med syfte att visa hur flera små initiativ tillsammans kan bidra till en stor förändring. Hand in Hand tränar och utbildar kvinnor och unga i entreprenörskap, så att de kan starta egna företag och hjälpa sig själva och sina familjer ur fattigdom. Idén med kampanjen är deltagarna hjälper till att samla in pengar till ett byprojekt i Iten, Kenya och samtidigt ges möjligheten att vinna en träningsresa dit. Genom att fler engagerar sig blir effekten stor och de som tävlar kan tillsammans hjälpa cirka 1 500 människor ur fattigdomens värsta gissel. De tävlande skänker 150 kronor, ger en motivering till varför de vill vinna och får en Run for Change-"tatuering" att springa med under loppet.  

– Det känns jättefint att vara en del av Run for Change och tillsammans med de som springer Stockholm Marathon förhoppningsvis lyckas samla till ett byprojekt i Kenya som hjälper hundratals människor ur fattigdom. Att dessutom träna i löparmeckat Iten ihop med två andra som bidragit till projektet och besöka byn vi stöttar kommer bli fantastiskt, säger Mustafa Mohamed som åker med på träningsresan.

Två vinnare får följa med på resan med Urban Tribes och elitlöparna Mustafa Mohamed och Charlotte Karlsson till Iten under våren 2021. 

– Jag är superpeppad inför årets Stockholm Marathon och det känns extra motiverande att vara en del av Run for Change och kraftsamla för ett byprojekt. Jag ser verkligen fram emot att besöka projektet på plats i Kenya och se vad vi har bidragit till tillsammans, säger Charlotte Karlsson. 

Run for Change har en monter i ASICS Stockholm Marathons expo den 28-30 maj, där tatueringen kommer att delas ut. Det finns även möjlighet att tävla på plats. Vinnarna avslöjas dagarna efter loppet och kontaktas personligen via mail samt nämns på ASICS Stockholm MarathonsUrban Tribes och Hand in Hands hemsidor.

All info om tävlingen och Run for Change hittar du via den här länken.

Mer om ASICS Stockholm Marathon