Löparna hyllar funktionärer och publik

Nära tre tusen funktionärer var engagerade under ASICS Stockholm Marathon. De får mycket beröm av löparna. Foto: Martin Ekequist.

De nära 15 000 som genomfördes tidernas tuffaste Stockholm Marathon har fått mycket beröm. Nu vill löparna passa på att tacka de anonyma hjältarna i lördagens kyliga, blöta och blåsiga lopp:
– Tack alla funktionärer och publiken underbart ni får min medalj, så skriver en av löparna på ASICS Stockholm Marathons Facebook-sida.

Helt grymma funktionär som stod pall för både väder och vind, och tack till all go publik. Ibland är det bara ett litet tillrop som får vinden att vända.
Rikard Johansson

Här är några kommentarer från deltagare i årets ASICS Stockholm Marathon på loppets Facebook-sida:

– Tack alla som hejade fram oss, utan er hade jag nog klivit av... Vilka hjältar vi alla är i detta rusk, bra kämpat oavsett tid och kramp...
Fred Hatakka

– Jag tycker vi alla ska skänka en tanke till all publik som var ute och hejade. Helt fantastiskt. Tack även alla positiva och glada funktionärer.
Micael Olsson

– Imponerad av stollarna som stod längst upp på Västerbron och hejade båda varven. Riktiga hjältar.
Erik Olofsson

– Jo, TACK FUNKTIONÄRER som var så positiva fastän de säkert hade kallt OCH TILL PUBLIKEN!!!!!!
Johanna Mattsson

– Tack för en bra planerad mara. Vi löpare hade det tufft, men betydligt större utmaning för funktionärer och publik längs banan.
Peja Lindholm

– Jag vill rikta mitt varmaste tack till alla fantastiska funktionärer som gjorde ett superjobb med att serva oss löpare:-). Trots kyla,vind och regn stod ni där o delade ut allt vi behövde under våra 42km på Stockholms gator. ETT STORT OCH VARMT TACK!!
Tony Falkborn Thuresson

– Servicen hos funktionärerna håller verkligen världsklass. Ni är guld värd, kärlek till er!
Patrik Dahlman

– Ska anmäla mig när jag kommer hem! Tack alla funktionärer, publik och massörer! Vi ses 14 juli igen.
Per Johansson

– Superbra jobbat av trevliga och omtänksamma funktionärer!
Sofia Andersson

– Jag instämmer i hyllningskören för alla funktionärer som gjorde en minst lika imponerande insats i dagens väder som vi löpare!
– Tack även till publiken och ett stort grattis till alla löpare, det där gjorde vi riktigt bra.
Mattias Löf

– Ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till denna vidriga dag. Kallt som en vinterdag i Stockholm. Hoppas på bättre väder nästa år, men grymma insatser av er alla funktionärer!
Johan Thörnblad

– Helt perfekt planera med helt grymma funktionär, som stod pall för både väder och vind och tack till all go publik, ibland är det bara ett litet tillrop som får vinden att vända.
Rikard Johansson

–Tvingades tyvärr ställa in min egen medverkan på morgonen men stod ihärdigt som publik och hejade i två timmar. Det märktes att det var uppskattat. Starkt jobbat till alla er som deltog! Kan trösta med att man var minst lika stelfrusen som publik.
Jacob Molin

– Hade inte tagit mig runt utan funktionärer och publik! Tack!
Anna Carin Ehdwall

– Det här loppet kommer jag aldrig att glömma! :-)
Peter Gardell

– Eloge till funktionärerna!! Utan er hade det inte gått.
Anna Grindvik

– En stor eloge till alla funktionärer vuxna och barn! Vilket jobb ni gjorde i det kämpiga vädret. Tack!
Sverker Thuresson

– Instämmer med vad alla här skriver utan er "funktionärer och publik" hade jag aldrig slagit mitt pb med 28 minuter.
Pierre Liljeroos

– Kärlek till alla funktionärer, jag älskar er! Tack all publik, ni verkligen lyfte oss fram alla de 42 km! Andreas Ekblad

– Tack alla funktionärer och publiken underbart ni får min medalj!!!
Andrea Engvall

– Grymt jobbat av alla funktionärer och publiken som också kämpade tappert i det trista vädret. Lika imponerade av er som av oss löpare. Tack!
Rickard Varnfors

– Tack till snällaste vätskekontroll-killen som försökte sätta fast min nummerlapp efter 35 km. Nej det funkade INTE hans fingrar var lika STELFRUSNA som mina!
Caisa Wessberg

– Stor applåd till funktionärer och publik!!!!!
Robert Roman

–Tack till alla funktionärer! Tack till dig som knäppte av min vätskesäck och till snäll portugisiska som knöt upp mina skor! Det tog en halvtimme innan jag fick känsel i mina fingrar. Kram till er!
Cecilia Molnár

– Jag är oerhört imponerad av det jobb som funktionärerna gjort! Mycket flott!
Staffan Ericsson

– I have to agree with the others (as far as I understand them): The organization was again very good. You make a large marathon feel as friendly as a smaller race. It was a nice detail for example that the first thing offered today after the finisher shirt was coffee. Very much appreciated!
Carsten Schultz

–Takk til alle dere som jobbet slik at løpet en super opplevelse! Ønsker litt bedre vær neste gang...
Marianne Haugland

– Tusen tack alla funktionärer och framför allt de snälla massage-kvinnorna som gav mig värmen åter i en kylslagen kropp efter målgång! Tusen tack!
Kristian Larsson

– Tusen tack till alla - funktionärer, arrangörer och medverkande. Ni gjorde min dag!
Annika Gilén

– Det mesta är redan sagt men jag vill också tacka alla underbara, glada, peppande och omtänksamma funktionärer, ett extra tack till er i massagetältet som brydde er så mycket när jag kom in och började grina av köld, lycka och trötthet!! Nästa år har jag bestämt mig att stå över efter att nu ha sprungit fyra gånger på fem år. Så kolossalt nöjd med mina 2:59 i de här förhållandena!!
Staffan Dahlgren

– Bara tacka och buga till alla funktionärer. Kanon jobb.
Jan Lundqvist

– Ett stort tack till de fantastiska funktionärerna och den likaså fantastiska publiken!
Anders Thylin

– Tack till alla livräddare som försåg mig med dryck, lite att tugga på och uppmuntran i överflöd.
Magda Rosloniec

–Ja herregud vilket arrangemang alltså. Jag blev otroligt rörd av allas insatser en sådan dag som det var. TACK alla funktionärer, farthållare och publik som gjorde att man pallade hela vägen. Ses 2013!
Jonas Edquist

– Och ett stort tack till alla vänliga sjuksköterskor som tog hand om mig efter loppet.
Miia Kahila

– GRYM Publik och Världens bästa funktionärer!!! Självklart är man med 2013!! Stockholm Marathon, ett måste för alla glada löpare :-)
Run Bruno

– Tack funktionärer och publik! Stockholm Marathon 2013 - Anmäld!! :-)
Karl Ståhl

– Bra som vanligt. MEN varför inte fler bajamajor? Köerna är ju sjukt långa och om alla 21 tusen kommit till start så hade det varit kaos! Dubbla antalet är nog att rekommendera.
Patrik Isegran

– Mycket imponerad av ALLA funktionärer. Stort tack till er alla!! Detsamma gäller publiken och alla medtävlande, som tillsammans med vädret gjorde detta till en oförglömlig upplevelse :-)
Nicklas Månspers

– Till nästa år får ni se till att muta SMHI rejält...sen måste jag säga att de som krattade upp alla muggar mitt i gatan, bland alla tunnelseende, utpumpade löpare, samtidigt kunde vara så glada och trevliga - bara det gav mig den extra energin som behövdes för att ta mig igenom sista milen! Tack alla funktionärer!
Michael Thydell

– Tack alla funktionärer som gjorde ett suveränt jobb i ett fruktansvärt väder. Ni frös antagligen lika mycket som oss löpare : ) Tack för den stora öppningen in till Östermalms IP så att man slapp stå och köa ner till chipborttagningen, och den extra trappan. Suveränt.
Lena Kihlström

– Kan bara instämma, TACK publik och funktionärer, hjältar allihop! Gjorde min först mara, sjukt stolt och nöjd, hade inte klarat det utan er!
Anna Lindberg

– Superbra arrangerat, men nästa år får ni fixa bättre väder - vilken pina! Det är illa nog med distansen när man debuterar.
Henrik Modin

– Häftig upplevelse! Perfekt väder att debutera i på distansen. Nu kan ju förutsättningarna bara vara bättre framöver :) Stort tack till hela organisationen. Lyckades ju med mardrömsscenariot att tappa bort mitt chip före start men även detta gick lösa. Vi ses nästa år!!
Martin Björlingson

– Tack för ett bra lopp, mycket bra med den extra trappan ner på Östermalms IP, det enda som kan förbättras på IP är med fler utgångar så alla som ska ut inte behöver trängas med dom som ska in.
Kristian Nyquist t

– Så besviken efter loppet, då jag kom till bilen där det i rutan satt en gul remsa med en hög summa böter på! SKÄMS ALLA PARKERINGSBOLAG! En dag som denna borde ni ha kunnat haft lite överseende, inte bara just denna dag för den delen. Där jag stod har löpare och funktionärer kunnat stå i flertal år tillbaka. Varför ändring på detta helt plöstligt?Som ansvarig för viss del kring maran säger jag bara TACK TILL ALLA FANTASTISKA FUNKISAR!
Jennie Dreyfert

Loppet är slut- Dags att städa banan. Foto: Martin Ekequist

Mer om ASICS Stockholm Marathon