Molnen hopar sig över maratonlöparna

Räkna med ruskväder på lördagen. Tilltagande regn, ökande nordvästlig vind och bara 8 grader.
– Maratonlöparna har verkligen max otur – lågtryck av den här kalibern brukar inte förekomma under sommarmånaderna, säger SMHIs jourhavande meterolog Erling Brändström.

På fredagen regnade det i Stockholm och framåt lunch var det tio grader. Det är ett omfattande lågtrycksområde som kopplat ett stadigt grepp om Nordeuropa. Nu drar det infrån sydost och ser inte ut att släppa förrän en bit in i nästa vecka enligt SMHIs prognoser.

Det blir särskilt ostadigt under lördag och söndag då ett ganska djupt lågtryck väntas röra sig in över mellersta Sverige med kraftiga nordvindar.

– Centrum för lågtrycket är i morgon mitt på dagen över norra Uppland enligt den senaste prognosen , säger Erling Brändström.

– Möjligen, möjligen - om lågtrycket förskjuts norrut så skulle det kunna bli uppehåll och uppklarnande, men nej det ser inte ljust ut. Tvärtom ser det ut att bli ett riktigt oväder. Regn på förmiddagen som tilltar under eftermiddagen och samtidigt ökar den hårda nordvästliga vinden och vi utfärdar kulingvarning för norra Östersjön.

Mer om ASICS Stockholm Marathon