Här är Stockholm Marathons egen Asics

Det har varit rusning efter Asics Stockholm Marathon-skon. Så också när nummerlappsutdelningen och Asics Stockholm Marathon Expo öppnade på torsdagen i Danicahallen på Östermalms idrottsplats.
Magnus Däckfors från Asics berättar om den exklusiva serien i klippet ovan.

Även om startskotten inte smäller förrän kl 12 på lördag så kändes det som att årets lopp, det 34:e Asics Stockholm Marathon inleddes på torsdagen. Prick klockan 15 öppnade insläppet till nummerlappsutdelningen och Asics Stockholm Marathon Expo i Danicahallen.

En mängd utställare finns på plats och störst plats har som sig bör namnsponsorn Asics som satsar stort med en stor komplett butik med allt för maratonlöparen.
Men även om det finns lättare skor, och kanske till och med bättre skor (årets skotestvinnare heter Asics Kayano) så är det specialutgivningen av Nimbus13 modellen som sticker ut.
Med nio av tio stjärnor i Årets största skotest så är Nimbusen redan en mer än duglig sko, specialeditionen kommer i unika färger och exklusiva dekorer:
• Asics Stockholm Marathon-loggan är stickad på sidan av skon.
• Innersulan har Asics Stockholm marathon motiv.
• På den lilla snörhållaren över plösen står siffran 34.

– Siffrorna 34 är inte storleken, säger Magnus Däckfors, utan 34 står för att det är 34:e Stockholm Marathon.
På Expot kostar skor 1500 kronor, i Löplabbets butiker 1900 kr. Asics Dam Gel Nimbus13 Stockholm Marathon Edition som det fullständiga modellnamnet är finns både som herr- och dammodell.

Asics har i samarbete med Stockholm Marathon tagit fram en hel produktserie med allt från t-shirts och kepsar till shorts och - en löparkjol.

Se hela kollektionen på ASICS Stockholm Marathon Expo i Danicahallen på Östermalms IP torsdag 31 maj kl. 15-20, fredag 1 juni kl 10–21 och lördag 2 juni kl. 8–11. Östermalms IP ligger alldeles bakom Stockholms Stadion.

Mer om ASICS Stockholm Marathon