Carina och Kristina paddlar sista biten

Efter mer än 300 mils löpning från Istanbul till Finland återstår nu för Carina Borén och Kristina Paltén att ta sig över till Sverige. 45 mils paddling till den beräknade målgången vid Stockholms stadshus lördagen 13 juli kl 12.00.
Läs om Carina och Kristinas äventyr.

Nu går det här äventyret in i en helt ny fas. Från och med nu kommer vi att styras mer av väder och vind än någonsin tidigare. Vi har efter 3 262 kilometer nått Tenala som är slutdestination för vår löpning och vi har därmed tagit våra sista löpsteg under det här äventyret.

Sista delen av löpningen startade med att vi hade den hittills lataste gränspasseringen. Korsningen av gränsen Estland - Finland gjorde vi sittandes på en stor färja och det kändes lite som att vi fuskade. Även den sista delen av löpningen var helt annorlunda mot tidigare. I Finland var vi nämligen tre som sprang. Vår vän Janne, som hjälpt oss att få över våra kajaker och som även ska ta med Baby Blue hem, mötte upp i Helsingfors och sprang med oss sista tre dagarna.Vägen genom Finland, som mestadels bestod av slingrande mindre landsväg, kantades av smultron som vi ideligen stannade och åt av. Vi hade ingen brådska, ändå sprang vi över elva mil på två dagar.

Målgången hos våra vänner Jonas, Erika och Karin i Tenala var magnifik!! De gjorde den minnesvärd genom att kanta vägen av flaggor med texter som "Carina och Kristina är bäst" och "Snart bara paddlingen kvar" och andra korta meningar som gjorde att vi flög fram. Målgången gjordes sedan vid deras sommarställes brygga där vi korsade "mållinjen" och sprang rakt ner i havet. Därifrån tar paddlingen vid. Våra värdar bjöd oss på champagne, sill och färskpotatis och på kvällen grillade vi efter att först ha tagit ett äkta finskt bastubad. Doften av tjärdoftande schampo blandades med spraket från björkveden och det är månader sedan vi var så rena. Det kändes märkligt självklart och enkelt att vara framme, ändå så ofattbart att vi tagit oss denna enorma sträcka.

Nu är förberedelserna inför paddlingen i full gång. Vi ska handla en del mat så att vi klarar oss några dagar och utrustningen ska kollas av. Vi har också gått igenom alla kartor vi har för att se att ingen saknas. De flesta kartor inhandlades redan innan vi startade i mars men då vi har ändrat rutten så behövde vi komplettera med ett par kartor.

Kristina har varit hemma över midsommar för att fira sin mamma som fyller 75 år och Carina har varit kvar i Tenala och firat där. När Kristina är tillbaka startar paddlingen som ska ta oss genom vackra skärgårdar och den spännande överfarten över Ålands hav. Ungefär 45 mils paddling räknar vi med innan vi går i land vid Stockholms Stadshus 12.00 den 13:e juli.

Mer om Carina och Kristinas löparäventyr