15471 löpare och rekordmycket lycka

Det är en häftig känsla att springa in på stadion. Lycka att ha klarat av 42195 meter.
Förstå hur mycket lycka det fanns den här lördagen. Rekordmånga löpare, 15471 spred sina känslor, en del med armar i luften, andra med spontana kramar.
– Jag fick tårar i ögonen när jag kom in på Stadion, det var jättehärligt, säger Mikaela Färnqvist

När solen skymdes av molnen var det löparna som strålade på Stockholm stadion. För de många som kantade banan var det nästan lite småkyligt, lite blåsigt också.
– Det har varit en skitbra dag, vi har haft jättekul, säger Hans Strindberg som sprang hela loppet tillsammans med Hanna Haglund. I mål på 4.06.33 kan man väl inte annat än att vara nöjd...
– men vad som var bäst? Jag vet inte det är ju inte bara att komma i mål, det är att göra det hela vägen, all publik som hejar och ALLT, fortsätter Hans Strindberg.

Med rekordintresset för ASICS Stockholm Marathon var det i år tvunget att dela startfältet i två. Kanske inte så mycket för att de 16131 som kom till start inte skulle få plats samtidigt på Lidingövägen som att det riskerade bli trångt vid första vätskekontrollen. Andra lopp som GöteborgsVarvet och Lidingöloppet har sedan länge portionerat ut sina löpare i mindre portioner.
Men med drygt 8000 i varje grupp är ASICS Stockholm Marathon-starten fortfarande mäktigast i Sverige.
klockan 11.30 gick första startskottet och 11.40 smällde det för andra gången.
– Starten var bäst, ja den var riktigt bra, tyckte Gabriella Grepe som var en av de 9985 anmälda debutanterna i ASICS Stockholm Maraton

– Bäst var att komma in på stadion, det var kul, säger Kristin Zetterberg som löpte in under måltribunen efter 4.25.05.

Hans Stridsberg och Hanna Haglund - sprang tillsammans hela loppet.

Mer om ASICS Stockholm Marathon 2011