Vilken match Isabellah fick!

Ryskan Irina Permitina och japanskan Eri Okubu sprang lätt i 35 kilometer.

Bara för att man vunnit tre segrar i rad så är det inte självklart att man ska ta en fjärde i ASICS Stockholm Marathon.
Inte ens för Isabellah Andersson.
– Jag trodde aldrig att de skulle ge sig, de såg inte alls trötta ut.
Japanskan Eri Okubu och ryskan Irina Permitina fick ge sig till slut. Men det tog drygt 36 kilometer och mer än två timmars fajt.

– De ville aldrig ge sig och såg så oberörda ut, så ett tag trodde jag inte att det skulle gå, säger Isabellah Andersson.
I de tre tidigare segerloppen har Isabellah avgjort tidigare, och kanske haft en större marginal och varit bättre förberedd. Vi ska komma ihåg att den svenska världsstjärnan efter 2.23-loppet i Dubai haft problem med en knäskada. Operation i mars och träning i endast någon dryg månad.

Så förstå att Isabellah Andersson för en gång skull blev lite stressad när de lätt löpande Eri Okubu och Irinia Permitina kom tilllbaka som en jo-jo efter varje fartökning:
– Jag prövade och prövade, sedan vid fjärde försöket var jag ensam Det var hårt och en riktig match som jag inte haft tidigare, säger Isabellah.
Med den starka avslutningen blev det till slut en segermarginal på en och en halv minut. 2.37.28 för Isabellah, 2.38.58 för Eri Okubu och 2.39.44 för ryskan Irina Permitina.

Fjärde raka segern i ASICS Stockholm Marathon innebär att Isabellah Andersson har flest segrar i loppets 32-åriga historia. Kanske inget att fundera på just nu för Isabellah, men att så snabbt, blivit så dominant och vinna sådana olika segrare imponerar på expertisen bredvid.– Ja, det är imponerande att se henne avgöra på det sättet, säger förbundskaptenen Staffan Olsson som letar efter svenska medaljhopp till VM i Sydkorea.
– Jag tycker att hon löpte smart, det gäller ju att kunna komma igång med träningen så snabbt som möjligt.
Det är tre månader kvar till VM, men den här gången lär Isabellah få åka utan landslagskompisarna från fjolårets EM i Barcelona. Visserligen blev Lena Gavelin tvåa i SM och Anna von Schenck trea:

– Nej jag ska inte springa i landslaget mer, men det var jättekul att vara med, säger Lena Gavelin som var sexa totalt och tvåa i SM på 2.42.20.

– Jag är så glad att ta min första SM-medalj på maraton trots att jag varit skadad, säger Anna von Schenck som var åtta totalt och trea i SM på 2.43.40.

1) Isabellah Andersson, (SWE) 2.37.28
2) Eri Okubo, (JPN) 2.38.58
3) Irina Permitina, (RUS) 2.39.44
4) Leena Puotiniemi, (FIN) 2.41.21
5) Naomi Jepngetich, (KEN) 2.42.08
6) Lena Gavelin, (SWE) 2.42.20
7) Leah Kusar, (KEN) 2.42.35
8) Anna von Schenck, (SWE) 2.43.40
9) Lillian Magnusson, (SWE) 2.44.26
10) Nadezha Semiletova, (RUS) 2.47.38

Mer om ASICS Stockholm Marathon 2011