Felmeddelande

  1. Warning: include(misc/ui/images/ui-icons.png): failed to open stream: No such file or directory in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).
  2. Warning: include(): Failed opening 'misc/ui/images/ui-icons.png' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.40/lib/php') in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).

Expot höjer stämningen

Vi har en aning om vilken låt nya huvudsponsorn för loppet som numera heter ASICS Stockholm Marathon nynnar på de här dagarna. Det skulle inte förvåna om Asics marknadschef snor några rader av soulkungen James Brown.
– Whoa-oa-oa! I feel good!
Det var i alla fall de toner vi fick i öronen på nya ASICS Stockholm Marathon Expo.

Stämningen var skön, montrarna välfyllda. Nya sponsorn har verkligen satsat stort för att leva upp till namnet ASICS Stockholm Marathon.
– Det känns verkligen bra och det är roligt att vi har fått resurserna att kunna satsa på Stockholm Marathon, det har jag jobbar för länge, förklarar Erik Nystedt som är marknadschef för Asics i norra Europa.

Asics syns över halva Stockholm under maratondagarna och i Danicahallen på Östermalms IP har den japanska skojätten tillsammans med Löplabbet satt upp en specialbutik med allt för löpare.
Nästan varannan löpare kommer att springa i någon av Asics olika modeller på lördag. Men i jättebutiken dominerar konfektionen från Asics - nytt och spännande, och mycket som vi inte har sett tidigare i svenska butiker.

Många utställare fyller Danicahallen i år. Men innan man kommer in bland utställarna så är nummerlappsutdelning. Drygt 20000 kuvert med nummerlapp och chip är prydligt ställda i rad efter rad i nummerordning.
Vid entrén frågas först om startbevis, och har man det får man en goodie-bag med…
Oj då, inte så mycket godis:
– Ehh, nej det skavsårsplåster, någon kylande gel och en löpartidning, säger Åsa Helena Gonzales som för första gången hämtar ut en nummerlapp till ett långlopp.
Lite nervöst är det trots allt, och allt är nytt.
– Det här ska nog gå bra, jag börjar lite lätt med ett maraton, säger Åsa, ler lite snett och kanske nynnade hon trots allt på en låt där hon gick från monter till monter.
– Whoa-oa-oa! I feel good!

Mer om ASICS Stockholm Marathon 2011