SVT vill visa hur stort Varvet är

På lördag klockan 13 går det första startskottet i GöteborgsVarvet. De drygt 64000 löparna är uppdelade i 30 startgrupper som startar fram till kl 16.00. SVT1 sänder direkt och i SVT Play kommer man att sända i tre olika kanaler.

Jag vill visa ännu mer av varvet för man får inte riktigt känslan av hur stort det här varvet egentligen är.
Marcus Törngren, SVT

– Jag vill visa ännu mer av varvet för man får inte riktigt känslan av hur stort det här varvet egentligen är, säger Marcus Törngren, projektledare på SVT i GP. Det är ju gigantiskt! Alla i Göteborg med omnejd vet det, men i Stockholm och övriga Sverige är man ganska omedveten om det.

SVTs sändningstider
• SVT 1 mellan 12.30-15.00.
• SVT Play huvudsändningen, som fortsätter till klockan 16.00, det vill säga 12.30-16.00.
• SVT Play - en kanal som bara följer Rickard Olsson från 12.15-16.30.
Han kommer även att vara med i huvudsändningen för att få fram folkfesten.
• SVT Play - en fast målkamera där alla anhöriga kan kolla alla in sina löpare mellan 14.00-19.00.

Loppet kommenteras av Jacob Hård och SVT:s expertkommentator Anders Gärderud.
Under den långa SVT Play-sändningen kommer vi också att få följa den stora massan och vanliga motionärer. SVT-reportern Agnes Windelhed och löparen Eric Senorski kommer att ha en egen kommentorsplats på Götaplatsen.

Precis som han brukar göra under Vasaloppet kommer SVT:s programledare Rickard Olsson att springa Göteborgsvarvet och ge tittarna en inblick i loppet med sin kamera. Rickard Olssons personliga rekord i Göteborgsvarvet är 1.39 och nu räknar han med att det tar runt 2.30.

Vill man kombinera att se löparna live och få del av sändningarna kommer det att finnas storbildskärmar vid Lindholmen, Götaplatsen och i start- och målområdet.


Sveriges Radio bevakar

Sveriges Radio P4 Göteborg direktsänder från folkfesten den 17 maj. Sändningen drar igång en stund innan första start och du hittar den på 101,9 mhz (FM-bandet), på SR Göteborgs hemsida eller via appen SR Play. Perfekt både för dig som sitter hemma eller följer loppet på plats!

Mer om GöteborgsVarvet 2014