Degefa rekordsnabb i GöteborgsVarvet

Nytt banrekord med hela 51 sekunder. Worknesh Degefa imponerade stort i GöteborgsVarvets damklass.
– Skicka en inbjudan så kommer jag tillbaka nästa år och siktar på 1.06 minuter, säger etiopiskan som gjorde ett fantastiskt lopp och krossade banrekordet med segertiden 1.08.13

Detta trots att hon fick springa ensam under större delen av loppet. 1.08.13 är tre minuter från världsrekordet, men som sagt, Worknesh tror att hon kan springa snabbare.
– Jag var väldigt trött på slutet men publiken gav mig styrka, sade hon.
Med 16 grader och klarblå himmel under lördagen var det perfekta förhållanden både för löpare och publik.

I herrklassen var et tredje gången gillt för kenyanen Richard Mengich. Efter att ha kommit fyra och tvåa blev det nu seger på tiden 1.00.44. En efter en malde han sönder det tuffa motståndet och i mål var marginalen till tvåan Hizkial Tewelde 35 sekunder.
– Jag kände mig stark, hade en fantastisk känsla, men det var ett tufft lopp, tycker segraren.

– Ja, det blev väldigt ryckigt i början, säger Mikael Ekvall som egentligen aldrig försökte hänga med i täten.
– Jag har känt mig lite sliten och det var väldigt tufft på Hisingen där det blåste mycket så det känns rätt bra säger Mikael Ekvall.
Med tiden 1.05.08 var Mikael bäste svensk före Oscar Carlsson, Hässelby SK.
– Det var okej men inte mer, säger Mikael Ekvall boende i Göteborg men tävlandes för Strömstads LK.

Therese Olin, Ullevi, var desto nöjdare med att bli bästa svenska.
– Jag är jättenöjd med att kunna springa överhuvudtaget och dessutom sätta personligt rekord, säger Therese som haft stora skadeproblem. Och det var fantastiskt att springa på hemmaplan, jag bor ju bara en kilometer från målet.
Therese hade 1.16.05 i mål efter att haft en tuff match med Emma Nordling.
– Emma sprang om mig på Hisingen jag kände mig helt slut men så kom krafterna igen och jag på Avenyn (med fem kilometer kvar) kom jag ifatt och kunde ta mig om, men jag var jättetrött på slutet och visste inte om hon skulle komma ikapp igen.

Totalt startade 46989 löpare startade i årets GöteborgsVarv vilket innebär att man inte riktigt kom upp i förra årets rekordsiffra.

Mer om GöteborgsVarvet2015