Humor, musik och skavsår i GöteborgsVarvet

– Kuta inte med ryggen, kuta med benen!
Göteborgarnas humor hörs hela tiden i GöteborgsVarvet. I loppet vars namn till och med är en ordvits kan publiken verkligen få löparna att släppa tankarna på det tuffa jobbet att sig halvmarans 21,1 kilometer.
Uppför Göta Älvsbron är det en av löparna som tar i och peppar alla andra.
Häng med en löpare Varvet runt. Hör när Katarina Rodopoulus peppar på Göta Älvsbron, men också några av banden.

Katarina sprang för välgörenhetsorganisationen Clowner utan gränser. Välgörenhet handlar oftast att ge pengar - men många av clownerna i loppet tog passade på att muntra upp publik och löpare med underfundigheter.
Clowner utan gränser är en av tre organisationer som deltar i GöteborgsVarvets välgörenhetsdel. I tordags fick På torsdagskvällen fick Clowner utan Gränser, Stadsmissionen och Ågrenska ta emot sammanlagt 1,3 miljoner kronor. Anmälningsavgiften i välgörenhetsklassen är 1100 kronor, varav 550 kronor går till välgörenhetsorganisationerna.
– Spring med raka ben, nej inte raka bena, hojtade Katarina.

Var på väg att slänga skronaFortfarande uppe i Slottsskogen hördes Katarina och de andra clownernas glada tillrop. För Niklas Lundin som gjort generalmissen att springa i nya skor gick det dock inte att springa längre. Med skorna i handen och i bara strumplästen promenarade han mot målet.
– Jag var på väg att slänga skorna, jag fick skavsår och så ont i fötterna av dem, men nu kommer jag i alla fall att klara mig till målet.

Femfaldige vinnaren fortfarande nervös
I videon får vi även höra femfaldige vinnaren Mats Erixon innan start. Trots att den 56-årige Göteborgaren är sällsynt rutinerad så var det ändå lite nervöst innan start och Mats undrade själv om han skulle orka hela vägen eller om han skulle spränga sig den första kilometern.
Men Mats höll huvudet kallt och sprang in på 1.31.28, så visst måste det ha hållt hela vägen.

Mer om GöteborgsVarvet2015