Se dig själv i webb-TV efter loppet!

Le! Du är med i TV.
<a href="http://www.kamera.com/marathon" target="_self">
Internetbevakningen av Stockholm marathon bjuder i år på en världsnyhet.</a> Efter loppet kommer deltagarna kunna koppla upp sig och se sin målgång direkt i webbTV på Internet.

Stockholm Marathon har sedan starten av Marathon.se 1996 varit pionjärer och nyskapare när det gäller service på Internet.
Årets stora nyhet i Internetbevakningen är att löparna efter loppet ska ha möjlighet att koppla upp sig och se sin egen målgång i rörlig bild i ett så kallat webbTV-fönster.
- Ett webbTV-team filmar målgången och sedan klipps den digitala filmen i snuttar som vi kommer att matcha mot namn och startnummer, förklarar Hans Victor, projektledare på Kamera Interactive som producerar webb-sändningen på uppdrag av TV4.
På det här sättet förlänger alltså TV4 sin maratonsändning som pågår under hela lördagseftermiddagen. Från 13.30 till 17.05 kommer TV 4 att sända.
- Vi räknar med att webbTV-sändningen kommer igång redan under lördagskvällen, säger Otto Sjöberg på TV4. Det är första gången vi prövar det här och vi hoppas att löparna ska uppskatta vår service.
För Stockholm Marathon är webbTV-projektet en logisk del i den Internetsatsning som blivit stilbildare för liknande arrangemang.

  • 1996 var Stockholm marathon pionjärer med att ha alla resultat ute på Internet bara timmarna efter det att loppet var slut. Denna tjänst har successivt utvecklats. Numera kommer resulaten på Internet några minuter efter det att löparna passerat mållinjen. Nytt för i år är att man även kommer redovisa mellantider och nettotid.
  • 1997 var Stockholm Marathon första maratonarrangör att sända hela loppet live på webb-TV.
  • 1999 öppnade Stockholm marathon som första motionsloppsarrangör en komplett anmälningstjänst på Internet med möjlighet till säker betalning med kontokort.
    Vad kommer härnäst?
    - Nästa steg är att göra servicen ännu mer personlig. Om något år kommer vi att ha samtliga resultat sedan starten 1979 samlade i samma databas. Löparna kommer själva att kunna se tidigare resultat. Naturligtvis kommer vi även att ge löparna möjlighet att skriva träningsdagbok och vi kommer att kunna ge anpassade träningsråd.

  • Mer om Stockholm Marathon 2000