Hur gick det sen?

Hur gick det för trubbel-lösaren Jan Söderkvist? Tog sig Radio Stockholms Lasse Persson runt? Mottog Bennie und X publikens jubel när de sprang i svenska fotbollströjor?
Marathon.se följer upp några av de löpare som presenterades före Stockholm Marathon.

Jan Söderkvist gav sig på trubbel i vår. Visserligen är det hans yrke att lösa sådana, men nu hade han, som glad motionär, gett sig på att springa två maror och två halvmaror på en dryg månad. Dessutom kallades han å yrkets vägar plötsligt till Japan just när han skulle springa Göteborgsvarvet. Han lyckades förskjuta resan, så att han skulle hinna med Varvet där han faktiskt noterade sin bästa tid på fem försök.
- Resan till Japan var väldigt intressant. Bortsett från att sova och äta så var det jobb dygnet runt. Det blev inte många möjligheter till att springa utom en mil sju på morgonen, sista söndagen. Skönt att springa så tidigt eftersom det var varmare och fuktigare än här. Inga verkade lyfta ögonbrynen när en ''tokig'' västerlänning var ute och rörde på sig.
G-varvet just innan resan gick bra (bästa resultatet på mina 5 lopp där).
Resväskan från Japan kom hem precis före Stockholmsmaran, några dagar efter Janne. Tur eftersom alla löpar-prylar låg där..
- Stockholmsmaran gick också bra, speciellt med tanke på att jag inte brukar tåla värme så bra. Det blev min näst snabbaste stockholmsmara. Kanske var upplägget med många lopp bra, även om det nog var lite oklokt, konstaterar Janne vars fyrstegsraket bestod av:
28/4 Big Sur Marathon, California
19/5 Broloppet
25/5 Göteborgsvarvet
8/6 Stockholm Marathon
- Jag funderar lite svagt på Östergarn. Beror på om familjen vill semestra på Gotland.
Läs den tidigare artikeln om Jan Söderkvist

Radio Stockholms Lasse Persson avbröt 17 orörliga år efter att hjärtelaget Bajen ifjol sensationellt vunnit SM-guld i fotboll.
- Det kommer att ta mig över fem timmar, men vad som än händer ska jag ta mig runt! Kunde Hammarby vinna SM-guld, så...lovade Lasse två månader före loppet.
Och visst gick det vägen! Lasse behövde fem timmar och fyrtio minuter. Det var ett sansat lopp i jämnt tempo även om sista kilometerna var tunga.
Läs den tidigare artikeln om Lasse Persson
Se Lasses lopp i detalj

Tyskarna Bennie und Harald var före loppet mest bekymrade över hur de skulle kunna hitta en sportbar för att inte missa Tysklands sista match i gruppspelet på Fotbolls-VM. Harald Kluge tog sin just bland de 2000 första löparna på 3.47. Bennie hade det tyngre i värmen fastän det var han som skulle springa i svenska landslagströjan. Dryga 2000 löpare till hann passera mållinjen innan han kom in på 4.15. Det lär ha blivit en och annan öl efteråt på sportbaren!
Läs den tidigare artikeln om de blågula tyskarna

Mer om Stockholm Marathon 2002