idel lovord för nya mässan

- Här är väldigt bra!
- Bättre!
- Bra!
Idel beröm för nya Stockhollm Marathon-mässan. På fredagen öppnades nya Danicahallen på Östermalms IP för första gången för maratonlöparna.

Ishockeylaget Brinkens nya ishall är under två dagar förvandlad till mässhall och nummerlappsutdelning för Stockholm Marathon. Med rekordmånga (drygt 17000) anmälningar är det välkommet med en ny större hall.
- Här är väldigt bra, säger Angela Hedlund.
- Svalare och luftigare och mycket att titta på. Vi har strosat runt här en rejäl stund och nu fortsätter vi till pastafesten här utanför. Det blir perfekt.
Angela har tillsammans med Susanne och Joakim Nordholem gjort Stockholm Marathon till en tradition. Det är sjunde gången som de tar sig de 60 milen från Simrishamn i sydligaste Skåne till Stockholm.
- Det här är något att träna för, det som får oss att hålla igång hela vintern, säger Angela.

9000 av löparna som är anmälda har sprungit Stockholm minst en gång förut.
Mats Bengtsson från Sundsvall hämtar ut sin nummerlapp för tolfte gången.
Och han har en klar åsikt om flytten av mässsan från Idrottshögskolan till Danicahallen.
- Bättre, mycket bättre är det här, säger Mats. Fler montrar, mer att titta på.
Stockholm Marathon-mässan har fler utställare än tidigare och Reebok har tillsammans med Team Sportia många bra erbjudanden för löparna.
– Jag köpte två landslagslinnen, säger Mats Bengtsson.

Under hela fredagen, från kl 10 till klockan 20 hände det saker i mässhallen. En uppskattad nyhet är Marathon Corner där ett antal maratonprofiler under hela dagen gav råd och tips. Svenska mästarinnan 2004, Susanne Johansson pratade om målbilder, elitllöparen Jonas Larm om hur man dricker före, under och efter loppet och populäre Anders Szalkai gav uppladdningstips.
Många andra talare äntrade Marathon Corner och riktigt trångt blev det när ultralöparen Rune Larsson höll show framåt kvällen.

På lördagen fortsätter nummerlappsutdelningen. Frång klockan 9 till 12.30 är det öppet i Danica-hallen.

Mer om Stockholm Marathon 2006