Adidas

De flesta skoföretagen har lång traditon av att göra skor, men Adidas är ändå sinnebilden för hur sportskorna har utvecklats. Grundat av Adi Dassler som ledde utvecklingen av sportskor under 30- 40- och 60-talet har det tyska företaget kvar sin tradition och känsla för sporten.

Adidas Rotterdam
Pris: 1 000 kr
Vikt: 310 g

En mycket fin tränings- tävlingssko enligt löparna. Klarade alla typer av underlag som testperioden. Skon uppfattas som något hård, men gav ett bra löpsteg. Kritik mot dåliga skosnören som hela tiden gick upp, oavsett hur hårt man drog åt. Skosnörena var alldeles för tunna och skar in i vristen.
Finns i dammodell.

Adidas Supernova Cushion
Pris: 1 000 kr
Vikt: 365 g

En modell som varit med i några år, men som fått ny färg i år. Skon passar den riktigt smala foten och har god stötdämpning. Löparna tyckte att skon var mjuk och hade mycket bra grepp framförallt på snö. Tyvärr fastnade små gruskorn i yttersulan vilket var irriterande. För löpare som kanske har hälseneproblem och därför behöver rejält uppbyggd klack passar denna modell mycket bra.
Finns i dammodell.

Adidas Supernova Control
Pris: 1 100 kr
Vikt: 355 g

Denna modell var med även ifjol, men har i år fått en ny färg. Testlöparna var kluvna i bedömningen av denna sko. Det positiva var passformen runt vristen, om vi bortser från snörningen. Positivt dessutom att dämpningen var bra. Det negativa var även här snörningen.
Ju mer löparna sprang i Adidas Supernova Control desto bättre kändes skon, enligt testlöparna.
Finns i dammodell.

Adidas Response Trail 9
Pris: 1 000 kr
Vikt: 355 g

I år har Marathon.se testat terrängskor för första gången. Adidas Response Trail 9 är mycket uppskattad av löparna när det gäller löpegenskaper. Skon har bra stabilitet och god löpkänsla. Den fungerade utmärkt även på asfalt och grus. Det enda negativa var att skon, som är gjord för löpare med smala fötter, var svår att få på sig eftersom plösen sitter fast.
Finns i dammodell.

Adidas Response Control
Pris: 1 000 kr
Vikt: 355 g

En modell för den bredare foten och för löpare som har lätt pronation. Trots att testlöparna sprang många mil i denna sko var det inte någon som lärde sig att riktigt trivas i skon. Adidas Response Control upplevdes som stum och ansågs sakna löpkänsla.
Finns i dammodell.

Adidas Response Cushion
Pris: 1 000 kr
Vikt: 350 g

En neutral modell som bara fick lovord av testlöparna. Löpkänsla och dämpning fick beröm av testlöparna. Adidas Response Cushion är en träningssko som nästan kändes som en tävlingssko. Det enda negativa var Adidas skosnören som går upp trots dubbla knutar.
Finns i dammodell.

Damskor
Adidas Rotterdam
Pris: 1000 kr
Vikt: 265g

En mycket fin tränings- tävlingssko enligt löparna, klarade alla typer av underlag som testperioden. Skon uppfattas som något hård, men gav ett bra löpsteg. Synpunkter gavs på de dåliga skosnören som hela tiden gick upp, oavsett hur hårt man drog åt. De var även alldeles för tunna och skar in i vristen.
Finns i herrmodell.

Adidas Supernova Cushion
Pris: 1 000 kr
Vikt: 310 g

En modell som varit med i några år, endast ny färg. Passar den riktigt smala foten och för löpare som behöver mycket stötdämpning. Löparna tycket skon var mjuk och mycket bra grepp framförallt på snö. Tyvärr fastnade smågrus i yttersulan vilket var irriterande. För löpare som behöver mycket klack (kilen) och har ev. hälseneproblem passar denna modell mycket bra.
Finns i herrmodell.

Adidas Supernova Control
Pris: 1100kr
Vikt: 305g

Denna modell var med även ifjol iår bara en färguppdatering. Antigen tycket löparna om denna modell eller inte. Det positva var passformen runt vristen, om vi bortser från snörningen och att dämpningen var bra. Det negativa var även här snörningen. Ju mer löparna sprang i skon desto bättre blev dessa enligt alla.
Finns i herrmodell.

Adidas Response Trail 9
Pris: 1000kr
Vikt: 305g

I år har vi testat terrängskor för första gången. En mycket uppskattad sko av löparna när det gäller löpegenskaper bra stabiltiet, löpkänsla och den fungerade utmärkt även på asftalt/grus. De enda negativa var kampen att få på sig skon, modellen är gjord för smala fötter och dessutom sitter plösen fast vilket gör den svår att komma i.
Finns i herrmodell

Adidas Response Control
Pris: 1000kr
Vikt: 355g

En modell för den bredare foten och för er som har lätt pronation. Trots att löparna sprang många mil i denna modell, blev den ratade modellen kändes stum och saknade löpkänsla. Ingen blev " vän" med skon.
Finns i herrmodell.

Adidas Response Cushion
Pris: 1000kr
Vikt: 295g

Denna neutrala modell fick bara lovord av löparna mycket löpkänsla och dämpning, nästintill en tränings- tävlingssko. Testlöparna provade Adidas för första gången och blev mycket positiva. Det enda negativa var som vanligt, när det gäller Adidas skosnören som går upp trots dubbla knutar.
Finns i herrmodell.

Mer om Sveriges största skotest 2004