New Balance

New Balance har på något konstigt sätt alltid lyckats göra skor som väcker känslor. Kanske för att de känns så individuella. Trenden håller i sig och här finns modeller att älska, eller...

HERRSKOR

New Balance 900
Pris: 1 200 kr
Vikt: 300 g

En ny modell som är en av de bättre tränings- och tävlingsskorna i årets test. Löparna hade positiva omdömen om denna modell. Det enda negativa var att fästet på blöta och hala underlag inte var riktigt bra. Alla New Balance-modeller görs i olika bredder vilket för att passformen blir optimal.
Finns i dammodell.

New Balance 765
Pris: 1 000 kr
Vikt: 345 g

En sko som testloparna hade delade meningar om. Vissa gillade skon, andra tyckte inte om skon. Det positiva var komforten vad gäller ovandel och innersula. Det negativa är dåligt hälgrepp och att skon kändes något hård i hälen.
Modellen testlöptes endast på asfalt och grus.
Finns i dammodell.

New Balance 832
Pris: 1 000 kr
Vikt: 285 g

Nya färger, men i övrigt ingen förändring sedan i fjol. En av de få tränings- och tävlingsskor som inte har pronationsstöd, vilket är positivt eftersom löpkänslan blir bättre.
New Balance 832 fick högsta betyg i nästan alla delar. Enda negaviva kommentaren var att skon hade dåligt fäste på snö/is. New Balance 832 är låg i tåboxen vilket gör att köparen kan få ta ett halvt nummer större än i andra modeller.
Finns i dammodell.

New Balance 752
Pris: 1 000 kr
Vikt: 330 g

En ny modell i testet. Passar löpare med smal foten och neutralt löpsteg. Ovandelen fick negativa omdömen av testlöparna eftersom skosnörena skar in i vristen och plösen kändes tunn. Den tunna innersulan gav inte optimal komfort. Passade alla underlag, även snö och is.
Finns i dammodell.

New Balance 1221
Pris: 1 400 kr
Vikt: 370 g

Ytterligare en ny New Balance-sko. En av de stabilare skorna i testet. Trots detta upplevde testlöparna en mycket god löpkänsla och fleixibilitet i framfoten.
New Balance 1221 klarade alla typer av underlag galant. Den påkostade ovandel gav god komfort.
Finns i dammodell.

New Balance 870
Pris: 950 kr
Vikt: 340 g

New Balance 870 har den absolut bästa löpkänslan på skogsunderlag av de terrängskor som deltar i testet. Låg hälkil vilket gör att du kan korrigera fotisättning. Ovandelen kändes ombonad och gav det stöd som foten behöver. Klarade av alla underlag vilket är ovanligt när det gäller terrängskor.
Finns i dammodell.

DAMSKOR
New Balance 900
Pris: 1200kr
Vikt: 245g

Här är en av de bättre tränings- och tävlingsskorna i årets test dessutom en nyhet. Löparna hade postiva omdömen om denna modell. Det enda negativa var att fästet på blöta och hala underlag. Alla NB modeller görs i olika bredder vilket för att passformen kan bli opitmal.
Finns i herrmodell.

New Balance 765
Pris: 1000kr
Vikt: 270g

Denna modell uppskattar man eller inte. Det positiva är komforten vad gäller ovandel och innersula. Det negativa är dåligt hälgrepp och att den kändes något hård i hälen.
Modellen sprangs bara på asfalt eller grus vilket är ovanligt i testet.
Finns i herrmodell.

New Balance 832
Pris: 1000kr
Vikt: 240g

En ren uppdatering i färg i övrigt ingen förändring. En av de få tränings- och tävlingsskor som inte har pronationsstöd, vilket är positvt det ökar löpkänslan ytterligare.
Den fick högsta betyg i alla delar förutom lite halkig på snö/is. Skon är låg i tåboxen vilket gör att man kan få ta ett halvt nummer större.
Finns i herrmodell.

New Balance 752
Pris: 1000kr
Vikt: 250g

En ny modell i testet. Passar den smalare foten och för neutrala löpare. Ovandelen kommenterandes negativt av löparna skosnören skar in i vristen och plösen kändes tunn. Innersulan kändes även tunn och gav inte optimal komfort. Passade alla underlag även snö och is.
Finns i herrmodell.

New Balance 1221
Pris: 1400kr
Vikt: 295g

Ytterligare en nyhet mycket lättare än föregående modell. En av de stabilare skorna i testet trots detta upplevde löparna en enormt fin löpkänsla och fleixibilitet i framfoten.
Den klarade alla typer av underlag galant. Den påkostade ovandel höjde komforten ytterligare om vi jämför med ex. 854.
Finns i herrmodell.

New Balance 870
Pris: 950:
Vikt: 290g

Terrängmodell med den absolut bästa löpkänslan på detta underlag, låg hälkil vilket gör att du kan korrigera fotisättning. Ovandelen uppskattades den kändes ombonad och gav det stöd foten behöver. Klarade av alla underlag vilket är ovanligt när det gäller terrängskor.
Finns i herrmodell.

Mer om Sveriges största skotest 2004